2022 158. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2022 13:42
Çok iyi adam, çok. Bir kere çay seviyor. Çay seven adam kötü olabilir mi ya? Çay samimiyettir, muhabbettir. Samimiyetten muhabbetten insana ne kötülük gelebilir. O kadar sıkıldım ki samimiyetsiz, riyakâr insanlar arasında yaşamaktan, Allah sizi inandırsın Rıfkı'nın muhabbeti bana çölde vaha gibi geldi... . . Annem dediydi nimetle şaka olmaz diye ama işte... Başına gelmeden anlamıyormuş insan. Dün savurmayıp biriktirseydim bugün herkese yeterdi gülüşlerim... . . Terk ettiğim kendimi bulamıyorum. Kendime gelemiyorum. Bu saatten sonra da sanmam; ben, BEN OLAYIM... . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım Bugün sizleri Rıfkı ile tanıştırmak istiyorum... O'nun adı Rıfkı... Dinçer Gaip'in hayatına ansızın giren Rıfkı, aynı hız ve sessizlikte bizlerin de hayatına girecek... Ya da aslında ... Hayatımızın her zaman, tam merkezinde de , biz mi farkında değiliz? Kafanız karıştı değil mi? Hiç karışmasın efendim... Rıfkı ile tanışmak , dertleşmek, Dinçer 'in hazin hayat hikayesine , haklı serzenişlerine ortak olmak için hazırsanız başlıyoruz . . Dinçer, hüsranıyla baş başa , içindeki kocaman boşluğu denize karşı elinde simit ile doldurmaya çalışıyordu... Ansızın yanında biten Rıfkı'ya kızsa mı bilemediği bir an sonunda ,koyulaşan muhabbeti ile yalnız hayatına ve evine davet etti... Sonrasında ne mi oldu? Dinçer anlattı , Rıfkı dinledi... Dinçer ,içinde kabuk tutmayan yaralarını, aşkını, yalancı dostlarını anlattıkça rahatladı... O anlattı, Rıfkı çay demledi... Öyle güzel noktalarda, öyle narin yaralara dokundu ki... Okurken , hissetmemek, okurken yaşamamak ne mümkündü... . . Sonra birden acı gerçekler ortaya serildi... Ruhunun karanlık dehlizlerinden kopup gelen ,karanlık gerçekler sarmaladı dört bir yanı... Peki ; Neydi bu gerçekler? Rıfkı kimdi? Dinçer ile olan bağı neydi? Geçmişten kopup gelen, yürek yangını neydi? ... Aradığımız cevaplar ve fazlası eserimizde der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
Adı RıfkıHürmet Sena Kar · Mahlas Kitabevi · 20228 okunma