2022 159. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2022 14:08
Kimileri onun bir dâhi olduğunu söylerken kimileri de "Kafayı matematikle bozmuş, hiç de sağlıklı değil!" diye eleştiriyordu. . . Problemleri çözmek çok keyifliydi. Her şeyin nedenleri ve sonuçları vardı ve doğrulanabiliyordu. Sonuçlardan emin olabiliyorlardı. Aynı sonuçlara farklı yollardan da gidilebiliyordu ve bu büyük bir özgürlüktü! . . Bunların neredeyse hepsi yabancı insanların isimleriyle öğretiliyordu. Her formül, kural ve teori, başka dilleri konuşan insanların adınaydı. Bu yüzden Cahit çok rahatsız oluyordu. Bu isimler arasında hiç yerli bir isim görmüyordu. . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım büyük küçük herkesin severek okuyacağı bir eserden bahsetmek istiyorum bugün sizlere... Cumhuriyet Tarihine damgasını vurmuş bir isim ... Cahit Arf.. . O, hoşgörüsü, zekası, alçakgönüllü kişiliği, matematik alanında keşfettiği buluşları ile adını Türk tarihine altın harflerle yazdırmış, unutulmazlar arasında yerini almış bir isim... . Bebeklik günlerinden itibaren hayatını okurken, bir başarı öyküsüne ortak olmak bir yana, milliyetçi kişiliği ile birleşen öğretmenlik azmi beni gerçekten derinden etkiledi... Sizler de bu başarı öyküsünü okumak, Cahit Arf' ı yakından tanımak isterseniz doğru yerdesiniz der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
Cahit ArfEda Bayrak · Acayip Kitaplar · 019 okunma