2022 24. kitabı
Hayatta ilerlerken bir çok yol ayrımı ile karşılaşırız. Bu yolların bazıları uzundur bazıları kısa. Bazıları bizim doğrularımız ile şekillenirken bazıları " bak bu en doğrusu mutlaka bunu seçmelisin yoksa pişman olursun" diye kulağımıza çalınan seslerle. Bu sesleri duymayanımız var mı? Seçtiğimiz yolların sonuçlarını yaşarız ardımızda bıraktığımız yolların hayalleri bizimle yaşar. Pişmanlıklar peşimizi bırakmaz bir türlü. Hiç şüphesiz yoluna devam edebilenimiz var mı? Geçmişte seçmediği yolların pişmanlıkları ile yaşayamayan Nora'nın hikayesi işte tam da burada başlıyor. Artık bu dünyada yaşamak istemediğine karar vermişken kendini Gece yarısı kütüphanesinde aldığı kararlar ve pişmanlıkları ile yüzleşirken buluyor. Herkesin rahatlıkla okuyabileceği basit bir dille yazılan ince ince düşündürmeyi de başaran bir kitap olmuş. Kitabı hayatımda pek çok seçeneğin olduğu bir yol ayrımındayken okudum. Bana çok güzel geldi. Son olarak seçtiğimiz, seçeceğimiz ya da ardımızda kalan yolların tek bir yönüne odaklanmak kendimizi baltalamaktan başka bir işe yaramıyor. "İyi ki" lerimizi görebildiğimiz yıllara
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,1bin okunma