2022 49. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2022 00:44
İnsanlarla iyi geçinebilirsiniz bu size bağlı . Merhabalar İnsanlarla iyi geçinmenin yöntemleri kitabının da sonuna geldim . Ama kitap isminden de anlaşılacağı gibi insanın elinin altında bulunmalı ve arada bu yöntemleri uygulamak için destek almalı diye düşünüyorum. Güzel fikirler var bence okuyun. Umarım beğenirsiniz. Belki de ilerleyen yıllarda öğrendiğim en önemli ders pek çok insanın alt yapı kişilik ve dış görünüş açısından benden farklı olduğu ve bu farklılıklara karşı hoşgörülü olmam gerektiğiydi . Herkesin kendi tutumlarını belirlemeye hakkı vardır ve eğer diğerleri hoşgörü göstermiyorlarsa bu benim içinde bir hoşgörü göstermeme gerekçesi olamaz . Tüm insanlarla her zaman iyi geçinmeyi bekleyemeyiz fakat çoğu kez geçinmeyi becerebilmemiz ve yıllar geçtikçe bu konuda daha iyi ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum . İnsanların doğasında vardır . hep bir şeyler ister , hep bir şeylere gereksinim duyar ve hep bir şeylerden korkarız . Çelişkiler çıkar ortaya ve bunlardan kurtulmak için bizi anlayacak birilerine gereksinim duyarız . Eğer yanımızda birileri yoksa mutsuz olur hayal kırıklığına uğrarız. İnsanlarla dostlarla akrabalarla iş yerindeki meslektaşlarımla ve tüm dünya yabancılarla geçinmek belki de en fazla onları ve sorunlarını anlamaya çalışmaktır. Dengeli ve mutlu bu insanlarla iletişim kurmak genelde kolaydır. Mutsuz insanlar ise genelde iletişim kurmanın zor olduğu insanlardır . Kötü ilişkiler sinir gerilimlerine neden olur ve özgüvenimizi zedeler. Bu nedenle hayatta kendimizi mutlu hissetmek istiyorsa sağlıklı ilişkiler kurabilmek için özel çaba harcamalıyız . Her şeyin gün be gün birbirleriyle biraz daha bağlantılı hale geldiği bu dünyada , Birbirimize karşı hoşgörülü olmayı öğrenmeliyiz, bazı insanların bizim hoşlanmayacağımız şeyler söyleyeceği olgusuna alışmalıyız . Ancak bu şekilde beraber yaşayabiliriz ve eğer beraber yaşayacak ama beraber ölmeyeceksek bu gezegende insan yaşamının sürmesi açısından açısından kesinlikle hayati önem taşıyan hoşgörüye ve yardımseverliği öğrenmeliyiz. İnsanların büyük çoğunluğu bilinçsizce kendi kendilerini olumsuz ima bombardımanına tutarlar kendilerine verdikleri zarardan tümüyle habersizdirler . İnancınız kadar gençsinizdir, kuşkunuz kadar yaşlı, Özgüveniniz kadar genç, korkunuz kadar yaşlı, umudunuz kadar genç, düş kırıklığımız kadar yaşlı. Keyifli okumalar herkese!
İnsanlarla İyi Geçinmenin YöntemleriDianne Doubtfire · Rota Yayın Yapım · 200052 okunma