2022 10. kitabı
#biridammahkumununsongünü #victorhugo Bir kitabın daha sonuna geldim Bir idam mahkumunun yazdıklarını okurken bu dramı her sayfasında hissedeceksiniz..O acıyı, çaresizliği, bütün umutlarının yerle bir olduğunu,korkusunu... Fransa'da idam cezaları bağırarak ilan edilirmis... broşürler bastırılıp dağıtılırmis.idamin yapılacağı yeri,saati yazarlarmis...İdamı izlemek için insanlar gider ve Anne babalar çocuklarını da götürüp izletirmis..Ne kadar acı Mahkemeye çıktığında içinde bir umut beliriyor.Affedilcegini hapisten kurtulabilcegini düşünüyor..Avukatı idam cezası yerine kürek mahkumlugu için öneride bulunabiliriz dediğinde..İdam mahkumu bunu kabul etmez.. Karar verilir...İdam edilecektir... Günler geçtikçe içindeki korku artıyor...bazende içinde bir umut beliriyor..belki af çıkar diye...Ama en çok ölüm korkusu benliğini sarıyor... Kaçmayı bile düşünüyor..ama bu imkansızdır... Herşeyi yazar not tutar..Son günü kızını getirirler son kez görsün diye..ama kızı babasını tanımaz..bu durum canını çok acıtır. Kızı gittikten sonrada onun için yazılar yazmak ister.( Ama notlar bulunamamıştır..yada zamanı kalmamıştır..) Devamı ve daha fazlası kitapta okuyunuz..okutunuz.tavsiyemdir Başka kitaplarda görüşmek üzere hoşçakalın
Bir İdam Mahkûmunun Son GünüVictor Hugo · SMS Yayınları · 2021152,5bin okunma