Algernon Blackwood - Söğütler
@ithakiyayinlari
°
"bu konuda konuşmamak, hatta üzerine hiç düşünmemek zekice olur çünkü insan düşündüklerini sözcüklerle dışa vurur ve söylediğin şey gerçekleşir."
°
Selamlar . Gotik edebiyatını çok seviyorum ve Karanlık Kitaplık Serisi tam da bana göre .
Algernon Henry Blackwood (14 Mart 1869 - 10 Aralık 1951) İngiliz yayın anlatıcısı, gazeteci, romancı ve kısa öykü yazarıydı ve türün tarihindeki en üretken hayalet öyküsü yazarları arasındaydı.
"Sanırım asıl ilgi alanım, hepimizin içinde saklı olan diğer güçlerin işaret ve kanıtları; başka bir deyişle, insan yetisinin uzantısı. Bu nedenle öykülerimin pek çoğu bilincin genişletilmesiyle ilgilidir; normal bilinç aralığımızın dışındaki olasılıkların spekülatif ve yaratıcı ele alınması..." açıklaması var. Sıradışı bir yazar.
Kitap Tuna Nehri'nde yolculuk yapan iki arkadaşın uygarlıktan uzak, tabiatın ortasındaki yolculuklarını anlatıyor. Aslında bu koyup yarı oto biyagrafik. Blackwood, hayatının çoğunu gezilerle geçirmiş ve Tuna Nehri'nde böyle bir gezi yapıp bazı notlar almış, daha sonra gotik öğelerle güçlendirip bizlere sunmuş.
Bu kitap kesinlikle psikolojinize etki edecek. Karanlık Kitaplık Serisi okuyanlar iyi bilir, bu seride tamamen korku öğeleri yok daha çok sizin beyninize giren, yavaş yavaş yiyen küçük şok dalgaları var. Bu kitapta da onu sonuna kadar hissediyoruz. Ayrıca kahramanlarımızın da yaşadığı şey tam olarak bu. Issız bir yer, geceleri gelen tuhaf sesler, şekiller ve yiyeceklerini azalması. Bunlar nereden geliyor? Ney gerçek, ney hayal ürünü? Göğe doğru uzayıp giden öğeler neler? Söğütler neden bu kadar korkutucu?
Yazarımızın bir de lakabı var "hayalet adam". Bu türün ilklerinden olduğu için ve gotik öğeleri edebiyata kazandırdığı için bunu sonuna kadar hak ediyor . Yine burada da söylemiş olayım . Arkadaşlarımı darlarsam belki okumalarımız devam eder . Yıldız ve Furkan Özcanoğlu . Yakın zamanda bu okumalara geri gelin ve güzel sohbetlerimizi yapmaya, okumaya devam edelim .
Herkese mutlu, huzurlu akşamlar dilerim dostlarım .
#AlgernonBlackwood #söğütler #ithaki #karanlıkkitaplık #gotik