2022 119. kitabı
Gezi rehberi Cuma, İngiliz Arkeolog Lisa 'ya Türkiye' de olduğu süre boyunca rehberlik edecektir. İlk karşılaşmada Lisa'nın güzelliği karşısında nutku tutulur. Şehir şehir gezerken Lisa'nın duygularında da değişimler olur. Birliktelikleri bu noktada başlar fakat Lisa talihsiz bir olay yaşar ve Cuma kendini hayattan soyutlar. Zaman akıp giderken Zana karakteriyle tanışır, tam adam toparlandı derken meğer içinde uyuyan bir canavar varmış da o çıktı dedim. ❆Hikayemiz de aşk, tarih, gezi, cinayet dörtlemesi yer alıyor. Heyecanlı bir giriş ardından Cuma ve Lisa yakınlaşması, daha sonra Zana karakteriyle hikaye tür değiştirdi resmen. Cuma çok pasif, tutarsız, özgüvensizdi. Zana başta dik ve güçlü yapısıyla beğenimi kazanmıştı ama sonra kişiliği tamamen değişti sevmedim. Lisa karakterinin duruşunu ve hayata bakışını sevdim. Bazı kelime tekrarları, gereksiz cümleler dışında sıkıntı yoktu. Genel hatlarıyla hikayeyi okurken ülkemin çok güzel yerlerini geziyoruz ve hakkında bilgiler ediniyoruz, hatta bazı bılmrdıgım yerleri hemen Google dan bulup baya inceledim. Kitabın bu yönünü sevdim. Mesela Gülek Boğazı resimlerinde insanların uçurum kenarındayım gibi cektıgı fotoğrafların aslında kadraj hilesi olduğunu öğrendim. Güzel vatanımın enfes yerleriyle ilgili efsaneler öğrendim. Sevgiyle ve kitapla kalın
Zirvelerin ÖtesindeSelami Çınarcı · Klaros Yayınları · 2022125 okunma