·296 syf.····Okunma: 24 Aralık 2022 20:52 Kitapta Alfred Adler ' in psikoloji ve felsefe ile ilgili görüşleri "genç ve filozof " adlı iki kişinin diyaloglarından bizlere aktarılmış.Açıkçası kitabın diyalog halinde yazılmış olması benim için bir artıydı çünkü sohbet havası vermişti ve kolayca o gençle yer değiştirip filozofla sanki siz konuşuyormuşsunuz hissiyatı veriyordu. Ayrıca gencin sorduğu ve kafasına takılan yerler okurken çoğu zaman benimde aklıma takılan ve merak ettiğim yerlerdi ve direkt cevabı vermekten çok örneklerle düşünmeye itiyordu .
Kitapta travma ve geçmişte yaşanan şeylerin kişinin o anki yaşamında bir önemi olmadığı , evet etkilediği fakat kişinin bunları anlamlandırma biçimine göre yaşadığını ve neredeyse tüm sorunların kişilerarası ilişkilere dayandığı anlatılıyordu.Bunu Adler 'in şu sözüyle ifade edebiliriz"Kişinin sorunlarından kurtulmak için yapabileceği tek şey evrende tek başına yaşamaktır."Ama böyle bir şey mümkün olmadığından kişilerarası ilişkilerin nasıl daha sağlıklı olabileceği ve insanın nasıl daha mutlu olup , aslında nasıl gerçek özgürlüğü bulabileceği kısacası hayatı, dünyayı bize karmaşıklaştıran bir bakış açısından daha basit bir bakış açısına nasıl sahip olabileceğimiz ile ilgili sorulara ve cevaplara yer veren bir kitaptı.
"Yaşam tarzına karar veren kişi başkaları değil sensin."
Deneyimlerimiz değil deneyimlerimize verdiğimiz anlam bizi belirler.