2022 74. kitabı
Kesinlikle okuduğum en iyi fantastik kurgulardan biri. Yazar tıpkı Tolkien gibi yarattığı evrenin içine çekiyor sizi. Olay örgüsü akıcı ve merak uyandırıcı. Başlarda ağır ilerliyor gibi gelebilir fakat bence bunun nedeni yazarın hikayeyi anlatmakta hiç acele etmiyor olması. Bütün olay ve karakterler yavaş yavaş içinize işliyor. Betimlemeleri o kadar güçlü ki her sahne gerçekte gözünüzde canlanıyor. Çok nadiren okuduğum bir kitabı tekrar okuma girişiminde bulunurum. Dünyanın Gözü, bu girişimlerinden birini sahiplendi. Bütün detayları zihnime kazıya kazıya tekrar okuyorum. Belki iki defa okumak için değil (çünkü zaten hali hazıda 14 kitaplık bir seri) ama kesinlikle herkesin kendini bu seride bir kez kaybetmesi için öneririm bu kitabı. Zira ben de bir arkadaş tavsiyesi üzerine başlamıştım ve hiç pişmanlık duymadım. Kitap ile ilgili beni üzen tek şey hikayeden ziyade baskı ile ilgili. İthaki’den çok fazla kitap okurum ve ilk kez dizgi konusunda özensiz davrandıklarını düşünüyorum. Bariz yazım hatalarının tekrarlanması biraz can sıkıcı olabiliyor. Fakat hikayenin güzelliği bunu az da olsa tolere ediyor.
Dünyanın GözüRobert Jordan · İthaki Yayınları · 20192,133 okunma