Öncelikle hayal kırıklığına uğradığımı dile getirmem lazım. Hem yazar hem de yayınevi kaynaklı.
Colleen Hoover'ın kalemini çok severim ama bu kitabını bir türlü sevemedim. İtiraf'ın konusu ilgimi çekmişti ve yazarı da sevdiğim için kıpır kıpır bir heyecanla sipariş ettim.
Epsilon'a sesleneceksem, lütfen işine özen gösteren insanlarla çalışın demek istiyorum. Gerek çeviride gerekse düzenlemede hatalar vardı. Çevirmenin kafa karışıklığını anlayabilirim çünkü daha önce çeviri yapmış biri olarak bir metne bakıp sadece benim anlayabileceğim saçma sapan cümleler yazmanın ne olduğunu biliyorum.
Neyse ki bu saçma sapan cümleleri bana gösterecek ikinci bir çift göz vardı. Editörler bu işi yapmayı bıraktı mı yoksa?
Yazık ya gerçekten.
Kitabın içeriğine gelirsem, olaylar oldu bittiye getirilmişti. Colleen Hanım'dan böyle bir şey beklemezdim. Yani huyunu biliyorum, son dakikada karakterin yıllardır sahip olduğu kritik bir özelliği pat diye önümüze koyuyor. Buna alıştım zaten. Ama karakterlere ısınamadım.
Auburn ve Owen nasıl öyle aşık oldu mesela? Hoşlanma olsa dersiniz ki göze vuran güzellik ama yok, baya Ferhat ile Şirin!
O nedenle böyle yoğun bir duygu yaşadıklarını söyleyen karakterlere şüpheyle baktım. Çünkü samimi hissettirmedi. Bilemiyorum.
Büyük bir hevesle aldığım kitap beni hayal kırıklığına uğrattı. Halbuki konusu da çok güzeldi. İnsanların itiraflarından yola çıkılan resimler, o vasıtayla tanışan iki insan... Buradan yürünürdü ama olmadı.
Okunmayacak bir kitap değil ama şu dönemde kitap fiyatları arşa değerken paranıza değecek başka güzel maceralar daha akıllıca olabilir.