·256 syf.····Okunma: 28 Aralık 2022 01:37 Bu kitap hakkında söyleyebileceğim bir sürü şey var aslında ama en kısa haliyle özetlemeye çalışacağım.
Öncelikle bu kitabı hala okumadıysanız ve okumaya başlamak için bekliyorsanız artık beklemeyin, bir an önce okumaya başlayın. Bir insanın hayatının en çalkantılı dönemlerinde ona iyi gelebilecek şeyler arayışında olabileceğini göz önünde bulundurursak, bu kitap o "iyi gelebilecek şeyler"den birisi.
Öncelikle kitabın dilinden ve tarzından bahsetmem gerekirse, oldukça akıcı bir dile sahip olduğunu söyleyebilirim. Yazar kişisel gelişim unsurunu kitaba oldukça usta bir şekilde yedirmiş, bu yüzden okurken öyle basit bir kişisel gelişim metni okumuyorsunuz aksine adeta kendinizi otomatik olarak sorgulamaya başladığınızı fark ediyorsunuz.
Biraz karakterlere ve konuya değinecek olursak, baş karakterimiz Emma "Double MR" adlı radyoda muhabirlik yapan bir kadın. Üstlenmekte zorlandığı birçok işi yaparken artık bitme noktasına geldiğini fark ediyor ve tam bu sıralarda Julien Vascos adlı bir felsefeci yazarla röportaj yapıyor ve kendisini hayatını değiştirecek bir projenin içerisinde buluveriyor. Günden güne Emma'nın bu projeyle birlikte değişip özgürleştiğini, "kendi seçimleri" ile yaşamayı öğrenmeye başladığını görüyoruz.
Bir diğer değinmek istediğim nokta, romantizm seviyesinin konuya oldukça güzel adapte edilmiş olması. Elbette Julien ve Emma arasında romantik bir çekim var ama bu kitabın ikinci planında bize gösteriliyor. Esas mesela Emma'nın dönüşümü.
Hukuk okumaya hiç uygun olmayan fakat sırf bir kaçış noktası olsun diye bu eğitimi göğüslenip daha sonraki hayatında hiçbir zaman tam olarak yolunu bulamamış Emma'da kendimi gördüm. Bir okuyucu olarak Emma'yla birlikte ben de dönüştüm sanki, böyle hissediyorum.
Umarım bu kitabı okuduğunuzda siz de en az benim kadar keyif alırsınız. Şimdiden iyi okumalar diliyorum.