Merhaba arkadaşlar
Bugün size Istiklâl Yolunda Kahraman Bir Türk Kadının hikayesi ile geldim. Birinci Dünya Savaşı 'nın ardından Anadolu toprakları işgal altındadır; bu işgal Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı 'na girmesine neden olur. Başlatılan bu mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadınıyla erkeğiyle bir milletin varoluş mücadelesidir.
Bu mücadele de Istiklâl Yolunda Kahraman Bir Türk Kadını Şerife Bacı onunla birlikte Nene Hatun, Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Halide Edip, Çete Ayşe, Halime Çavuş, Tayyar Rahime ve Gördesli Makbule milli mücadelenin kadın kahramanlardan sadece bazıları.
Şerife Bacı 15'inde hiç görmediği biriyle Mehmet ile evlendirilir. Mehmet askere gider bir süre sonra şehit haberini alırlar. Şerife iki yıl eşinin ailesi ile yaşar. Daha sonra savaş gazisi Yusuf ile evlendirilir , bir kızları olur.
O günlerde de cepheye katar gönderileceği muhtar tarafından duyurulur, evlerde eli ayağı tutan kadın erkek herkes seferber olur. Şerife 'nin eşi Yusuf sakatlandığı için cepheye gidemez kayınvalidesi yaşlıdır geriye Şerife kalır o da hiç düşünmeden ben giderim der ve bebeği ile kağnısını alır o da katara katılır.
Ancak hava şartları öyle ağırdır ki!. Öküzleri o karlı havaya dayananaz , dolayısı ile Şerife çok arkalarda kalır çocuğunu ve kendini korumak için yorganın altına girer Elifine siper olur. Fakat o aşırı soğuya dayanamayan Şerife donar şehit olur. Daha sonra aramaya gelenler bakarlar ki, Şerife ölmüştür Elifi yaşıyordur . Kitabı gözyaşları içinde bitirdim.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Her zaman saygıyla, özlemle, minnetle ve rahmetle anıyoruz