2022 84. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2022 12:16
Müthiş bir kitap. Tarih sevenler, dünya tarihine bütüncül bakmak isteyenler bu kitabı es geçmemeli. Büyük keyif aldım okurken. İyi ki alıp okumuşum dedim defalarca. Ayrıca birçok tarihçiye göre oldukça objektif buldum Tamim Ensari'yi. Yani İslami bir bakış açısıyla yaklaşması kitabı basitleştirmediği gibi birçok noktada Müslümanlara öz eleştiri yapması dikkat çekici. Hatta bazı yerlerde neredeyse Batı yanlısı gibi duruyor gibi gelse de bütün kitap boyunca harika tahlil ve analizler, farklı bir bakış açısıyla bakılmış olması kitabı özgün kılıyor. Kesinlikle dünya tarihi bir de bu kitaptan okunmalı ki daha doğru değerlendirmeler yapılabilsin. Kitap Amerikalı lise öğrencilerine yönelik hazırlanmış olmasına rağmen oldukça seviyeli her kesim insanın okuyabileceği kadar da ilmi özellik taşıyor. Hatta bir ara keşke bizim ülkemizde de liselerde okutulacak bir kitap olsa diye düşünmedim değil. Ara ara kitaba dönüş yapıp bazı bölümleri tekrar tekrar okuyasım var doğrusu. Hatta dernekte dünya tarihi dersinde kaynak kitap olarak kullanmaya başladım bile. Okuyun, kesinlikle pişman olmayacak, elinizden düşüremeyeceksiniz.
İslam'ın Bakış Açısından Dünya TarihiTamim Ensari · Pegasus Yayınları · 201545 okunma