HAİNİN OYUNU
Serimizin ilk kitabı #haininoyunu Yabancı Yayınları 'nin kapak tasarımı olarak sevdiğim ve aynı zamanda fantastik bir kurgusu olması ile de beni heyecanlandıran bir eser..Peki ne anlatıyor?
Aslında kitap kendi babası tarafından 3 yıl önce sürgüne gönderilmiş Kestra Dallisor'ın bu surgunluk durumunda olarak kaldığı Lav Çayırlarından tekrar babasının yanına gelmesi onu istemesi ile başlıyor. Lakin yolda onu bekleyen bir tuzak var.Asiler bir diğer adıyla Koraklar bizim kızı rehin alıyorlar tabiki yanındaki hizmetli ve korumasını da. Aslında bu Koraklar başta bulunan Lord Endrick hükümetini devirmek niyetindeler ve bu adamın sağ kolu da Kestra nin babası . Kızımızdan istedikleri tek şey Olden Hançerini bulmaları. Ama ne hançer..
Büyülü bir hançer olur kendileri ve işin ilginç yanı bu resmen ihanet hainlik demek .
Bir de Koraklar arasında yer alan Simon 'ın da bizim kız ile daha önce sen tanışıyor oluşu da cabası.Peki nereden tanıyor çocukluktan. Aralarında ne mi geçti bir ihanet davası ve bizim Simon sizde pek nefret ederken bizim kıza hemen yelkenler suya indiriveriyor.Kiza 4 gün müddet veriyorlar ve yanına koruması olarak Simon 'ı ve hizmetlisi olarak Trinayı koyuyorlar. Kitabımızda toplamda bu 4 gün içeriyor.Ee peki neler oluyor Hançeri buluyor mu derseniz ?
O da kitapta.
Eserimiz hem Simon hem de Kestra ağzından anlatımı ile benim hoşuma gitti .
Aynı zamanda sade ve anlaşılır bir dil kulmanilmasi da çok güzeldi.
Lakin kitapta oğlan hemen bizim kıza yelkenleri indirdi bu kadar çabuk beklemedim. Öte yandan kızımız bu eserde öyle çok güçlü bir kadın karakter olarak değildi. Ben nedense yorumlar da hep güçlü kadın karakter olarak okumuştum. Onun dışında sevdim.Devami bence daha heyecanlı olacak gibi .
Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum.
Hainin OyunuJennifer A. Nielsen · Yabancı Yayınları · 2020431 okunma