2023 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2023 21:24
Şükran Yiğit 'in kalemine bayılıyorum;severek okuduğum bir yazar kendisi.Kendisini Burası Radyo Şarampol adlı kitabı ile tanışmış idim.Ve yolculuğa diğer kitapları ile devam ediyorum. Şükran Yiğit sade bir dil kullanıyor ve mahalle kültürünü çok güzel yansıtıyor. Sıcacık bir mahalle veya bu kitaptaki gibi güzel komşuluk ilişkilerinden bahsediyor ki kendini bir an kitabın içinde ve o karakterlerden birinin yerinde oluyorsun her an. Kitabımız da kırtasiye dükkanı ,orta yaşlı bir hanım olan Süreyya hanımın çatı katı dairelerine kiracı araması ile serüven başlıyor .Dükkanın camına şöyle bir ilan asıyor "Güneyli bir bayan ile Niteliksiz adam'a kiralık çatı dairesi " diye ve bir kaç kişiden sonra Kıbrıslı Laden ile Mercan adlı genç bir garson (akşamları garsonluk sabahları temizlikçi olarak çalışıyor) karşılıklı iki çatı katı daireyi tutuyorlar.Süreyya Hanımın yalnızlığına ve sırrına ortak oluyorlar.Süreyya Hanımın bir oğlu var yurt dışında yaşayan fakat araları çok iyi olmadığı için fazla görüşmüyorlar ve çok yakın arkadaşı Esin'i de beş yıl önce ani bir şekilde kaybedince boşluğa düşen Süreyya hanıma bu iki genç yarenlik yapıyorlar. Süreyya 'nın kabusu haline gelen Berrin Hanım 'ın esrarını çözmek için üç kafadar kah kitap-kırtasiye dükkanında kah Süreyya 'nın evinde bir araya gelerek bazen iyi demlenmiş çay, bazen bir kadeh şarap, bazen Boğaz'ın esintisi,ama hep sırlar, hep bilinmeyen bir gölgenin onlara eşlik etmesi ile devam ediyor kitabımız . Sırlar ne kadar gizli kalabilir ki? Yada biz görmeden bizi gözleyen gözleri ne zaman fark ederiz ki; Berrin Hanımın gölgesini kovalarken, kendi tarihlerine geçmişlerine yolculuk etmeleri gerçeklerle yüzleşmeleri ve günahların tek tek döküldüğü sıcacık bir kitap idi şiddetle tavsiye ediyorum lütfen bu yazara bir şans verin. Bu kitapta Süreyya Hanımın da Berrin Hanımın da yalnızlığı ve her ikisinin de çocuklarının onları çok aramamasına üzüldüm . Berrin Hanımın hastane de Mercan 'a verdiği cevap:"Bak oğlum, isteyen arar bulur.Bulamıyorum diyene,vaktim yok diyene,unuttum diyene,sen sen ol,sakın inanma!" diyerek battaniyeyi başının üstüne çekivermişti.(sayfa 234) tüm durumu çıplaklığıyla gösteriyor.
Çatıkatı ÂşıklarıŞükran Yiğit · İletişim Yayınları · 2022668 okunma