·383 syf.····Okunma: 07 Ocak 2023 09:05 Selam Yıla bomba gibi bir kitapla başlangıç yaptım. Öyle harika, öyle sürükleyici bir kitap ki Bir cinayet vakasıyla kitaba giriş yapıyoruz. Sonrasında aksiyon, macera, bilim kurgu, gizem... Hepsi bu kitabın içerisinde birleşiyor , kurgu tam anlamıyla muhteşem
İlk sayfadan okuyucuyu kendine bağlayan kitap , ileri sayfalarda merak düzeyi daha da arttığı için elden bırakmadan bitiyor. O yüzden kitabı okumayı isteyenler hayatı bir süre sessize alın , çünkü başka hiçbir şeye konsantre olamayacaksınız ve aklınız kitapta kalacak. Şahsen benim için öyle oldu
Bir anne kızı öldüren taksici Adnan ile kitaba giriş yapıyoruz. Adnan kimsenin görmediği birisiyle konuşmaktadır. Gerçekten böyle birisi var mı yoksa Adnan görsel ve işitsel halüsinasyonlar mı görüyor?
Kitap cinayet ve polisiye olarak ilerleyecek diye düşünürken daha farklı bir konuya doğru evrildi. Dünyayı her ne kadar devletler yönetiyor gibi görünse de yöneten birkaç titandan başkası değildir. Titanlardan geri kalmamak ve pastadan paylarını almak isteyen Azmi ve Cengiz süper bilgisayar üzerinde çalışmaktadır. Yapay zeka olarak dünya üzerindeki en ileri bilgisayar olacaktır bu. Ayrıca farklı kollarda da iş taşımaktadır bu iki insan. Onları da kitaba bırakıyorum ...
Caner bir konuyu araştırırken Azmi'nin dikkatini üzerine çeker ve sonrasına kovalamaca başlar, aksiyon ve heyecan artar. Çok fazla ipucu vermek istemiyorum çünkü kitabı gerçekten okumanızı istiyorum. Dolu dolu bir kitap. Gerek kurgu, gerek konunun işleyişi , gerekse karakter yerleştirme olarak yazar Ali Karababa çok başarılı. Kalemi sade, akıcı ve anlaşılır. Bölüm başlarındaki giriş kısımlarını da çok sevdim. Konuya hemen girmek yerine ortama giriş yaparak konuya geliyor.
Çok keyifli bir okuma süreci oldu. #bestseller diye satılan çoğu kitaptan daha başarılı buldum Potansiyel 'i. Bu nedenle daha iyi yerlerde görmek isterim. Kitabın sonu da öyle bir şekilde bitti ki acaba devamı gelir mi diye düşünmeden duramadım.
Kitabı gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederken yazarın yeni kitaplarını da şimdiden dört gözle beklemeye başladım bile .