···Okunma: 08 Ocak 2023 10:15 SİZİN DE ULUSLARARASI BESTSELLER OLMALI DEDİĞİNİZ BİR YAZAR VAR MI?
Benim bestseller olmasını istediğim yazar kesinlikle Sinem Ataklı!
Kurgusu bana o çok severek okuduğumuz üzerine övgüler yağdırdığımız bir çok bestseller yazarların kitaplarından birini okuyormuşuz gibi hissettirdi.
Öyle iyi ki kitapta kadim dil diye bilenen bir dil yaratmış yazar ki bunu yapmanın pek kolay olduğunu düşünmüyorum.
Ters köşeleri ile akıllıca yazılmış detaylar ve sonraki sayfalarda o detayların anlamlarını okumak inanılmaz heyecan verici.
Şöyle anlatmalıyım; bir sayfada kısaca üzerinden geçilen bir konu çok ileride başka bir sayfada o bölümün konusu haline geliyor ve bu konu hayati bir önem taşıyor aslında.
Vermek istediği tüm duyguları iliklerime kemiklerime kadar da hissettim bu da ayrı bir konu.
İlk kitapta Audra’nın kim olduğu Seraskerin gizemi ve 14 yıldır ustaca hazırlanmış bir planın nasıl işlediğini okuduk ve şoklara girdik yer yer.
İkinci kitapta Audra’nın şüphelerinin doğruluğunu ve onun lider vasfını nasıl tamamlanmaya başladığını okuyoruz ilk etapta.
Audra esaretten kurtulduğunda Ardel’i geri alacaktı bunun için savaşacaktı fakat yıllardır şüphelendiği bir konunun gerçek olması ile planlarında değişiklik yapması gerekti.
Kutsal nesnelere ihtiyacı vardı ve biri zaten elindeydi. Bir diğeri ise Kılıç’tı.
Kan gülleri ile geçmesi gereken bir sınav vardı ve yanına yandaşlar bulmalıydı çünkü görünenin ardında aslında çok daha farklı şeyler vardı.
Periler, şifacılar, kahinler, sirenler, büyücüler, elfler ve daha pek çoğu bu kitapta.
Üstelik zor da olsa bir savaşa kayılmak zorundalar. Konsey toplantısında Audra’nın “BEN ZATEN KAYBETTİM” çığlığını hissetmemek mümkün değildi. Tüm ırklar Audra’nın çabalarıyla tam olarak bilmedikleri bir düşmanla savaşacaklar ve asıl görev yine de Audra’da olacak.
Büyük bir ustalıkla hazırlanmış doğaüstü varlıkların da bulunduğu Ardel’e hayran kalmamak elde değil gerçekten. Üstelik ince bir zekaya sahip Audra başroldeyken!!!!