Çok değişik, gerçek ile hayal arasında kaldığım bir kitap ile geldim bu kez. Iki farklı yaşamlardaki Ruhların buluştuğu hayatlar, büyük kanatli beyaz baykuş, yarım kalan beste ve yarım kalan bestenin farklı ülkelerden birleşip tamamlanması......
Bir tarafta Almanya' da doğmuş ama Türkiye' de yaşayan, sekiz yaşından itibaren birbirine sadık iki arkadaş olan Deniz ve Nazlı; ki Nazlı Denize çok aşık, diğer tarafta Almanyada yasayan Annette ve Sabrina...
Deniz henüz üç yaşındayken daha önceki geçmiş yaşantısından ve o dönemdeki aşık olduğu Julia' dan bahseder. Annesi çocuk saçmalığı diye önemsemesede, zaman geçtikçe bu konularda anlaşamadıkları için oğlu arası bir türlü düzelmez, bilemezdiki oğlu reenkarnasyon yaşıyordur. Deniz ondört yaşına gelince organlarını bağışlamak istediğini söyler ancak ailesi kabul etmez ve tepki verirler. On sekiz yaşına girince de bu konuda ailesini ikna etmeye başarır. Deniz' in gördüğü rüyaları, düşüncelerini sorgusuz sualsiz tek anlayan, bu konular hakkinda konuşabileceği ve güvendiği tek kişi canı gibi sevdiği Nazlıdır. Nazlı için Deniz Julia' nın ruhu yüzünden ulaşamadığı ve canından çok sevdiği insandır.
Diğer tarafta iki çok yakın arkadaş olan, Almanya-da yasayan Annette ve Sabina vardır. Annette küçük yaşta hırsız olan babası tarafindan terkedilmiş, annesi ile yasayan asi bir kız çocuğudur. Sabina ile birlikte müzik grubu kurmak hayalleri arasındadır ama aynı zamanda Annette kalp hastasıdır ve nakil için kalp bekliyordur.
Hayat bir şekilde bu dörtlüyü bir araya getirir, tıpkı geçmişte yaşadıkları gibi. Geçmiş ve bugünde buluşan aynı ruhlar... Günümüzde ~ geçmişte şeklinde: Annette ~Julia / Nazli ~Werther/ Deniz~ Juergen olarak TEK ruhlardır.
Deniz' in istediği öldüğünde toprağa, bir mezara terk edilmek degil; Nazlısı gibi kokan bir limon ağacına dönüştürülmek, hatta dönüştürülmüş ormanın ilk ağacı olmaktı. Deniz Türkiye'de bunu ilk başaran kişi olacak mi? Ya aileleri? Bunu kabul edebilecekler mi?
Bu üçlü ruhlar geçmişte kimdi, neydi ve bugün neler yaşıyorlar? Büyük kanatlı beyaz baykuş, gelip bu gençlerle neler konuştu? Kim ki bu baykuş?
Peki ya yarım kalan beste nasıl ve kim tarafından tamamlanacak?