Puan vermedi·381 syf.····Okunma: 10 Ocak 2023 00:00 Stevie, sadece en zeki ve yeteneklilere ücretsiz eğitim veren Ellingham Akademisi'ne kabul ediliyor. Sherlock Holmes hayranı ve en büyük tutkusu çözülememiş vakaları araştırıp nihayete erdirmek olan genç kız, seneler önce akademinin kurucusu Albert Ellingham'ın karısı ve kızının kaçırılmasının adındaki gizemi çözmeye kararlı bir şekilde tüm ipuçlarının peşine düşüyor. Stevie, hem yeni arkadaşlarına hem de yeni yaşam alanına alışmaya çalışırken, birlikte yürüttükleri projede yer alan çocuklardan birinin başına hiç beklenmedik bir olay geliyor. Geçmişte yaşanan cinayetin sorumlusu Şeytanın Ta Kendisi mahlasıyla mesajlar bıraksa da kim olduğu bulunamıyor. Ancak günümüzde yaşanan cinayetlerin arkasındaki kişi de aynı mahlası kullandığında bulmaya Stevie, iki vakayı da çözmeye daha kararlı hâle geliyor.
Stevie gibi ben de Sherlock hayranı olduğumdan, vakaları çözerken beyninin işleyiş şeklini okumak benim için oldukça zevkliydi. Stevie, ailesi tarafından çok kapalı bir çevrede yetiştirilmiş ve ilgi alanları ya da zekasının gelişmişliği nedeniyle verdiği cevaplar ve davranışları yüzünden sürekli hor görülmüş. Akademiye geldiğinde kurduğu ilginç arkadaşlıklar ve David'le olan etkileşimlerinden sonra kendisine bir yer edinmeye başladı. Tüm bunlar olurken hormonlarının da devreye girmesiyle duygu durumunda yaşadığı değişimler alışkın olmadığını yazar gerçekten güzel bir şekilde vermişti ve bu Stevie'yi anlayıp, sevmemi sağladı. David'le enerjileri çok uyumluydu keşke onları daha fazla bir arada okuyabilseydim. Kitabın iç kapağında harita olmasına bayıldım, ayrıca sayfaya basılı hâlde de vardı. Cinayetlerle ilgili bir şeyler öğrendik ama en azından bir olayın çözülmesini isterdim. Neyse ki devamı çok yakında geliyormuş.