·416 syf.····Okunma: 12 Ocak 2023 14:03 Kitabın yönetim sisteminin anlatımıyla ilgili çok ama çok küçük bir açığı olduğu düşünüyorum ve karakter hareketleriyle ilgili bir iki sahnede, bunun o karakterin vereceği bir tepki olduğu konusunda beni şüpheye düşürdü ama 9’dan daha düşük veremezdim çünkü kitaba BAYILDIM!
Alessandra, ikinci çocuk olduğu için hiçbir zaman görülmemiş, geri plana atılmış ve önemsenmemiştir. Tıpkı krallıktaki diğer tüm ikinci çocuklar gibi diyebiliriz. Ancak Alessandra bunu kabullenecek biri değildir. O, görülmek istiyordur ve kendine verdiği değer göz önüne alındığında hedefi krallıktaki en gözde kişi olmaktır. Kraliçe... Ancak hedefi “kralın eşi” olmak değildir, bizzat kendisi, tek başına orada olmak ister. Ve bunun için yapması gereken basittir:
1. Kralın eş seçimi için düzenlenen baloya katılmak ve kralın ilgisini çekmek.
2. Kralı kendine aşık etmek.
3. Evlendiklerinde kralı öldürüp krallığın tek hükümdarı olmak.
Ancak Gölge Kral’ın, bu planında onu hedefinden saptıracak kadar sürprizlerle dolu olduğunu bilmiyordur.
Öncelikle kadın karakterden başlayalım, beni dehşete düşürdü ve kendine hayran bıraktı! Alessandra, kesinlikle çok güçlü ve bir suikastçı niteliğinde. Daha ilk cümleden insanı şoka uğratıyor. Başlarda çevresini aşağılamasından hoşlanmasam da ileriki sayfalarda aslında neden bunu yaptığını anladım ve onu daha çok sevdim. Kendine verilmeyen değeri almak istiyor ve bunu yaparken de gözü oldukça kara. Bu yönüne bayıldım! Kitabı okumanın bu kadar zevkli olmasının en büyük sebeplerinden biri, kesinlikle onun karakteri.
Gölge Kral’a gelirsek... aşık olmadım. Şu an kesinlikle kadın karaktere aşığım ama Gölge Kral’a da gönlümü kaptırmadım desem yalan olur. Etrafı gölgelerle çevrili ve o gölgelerin verdiği özellikler beni büyüledi. Açık ve net bir şekilde hayran kaldım. Yine de kibri yüzünden arada tokatlamak istedim.
Saray etrafında dönen bir hikaye olduğu için, entrika, balolar, o zenginlik ve şatafat, hepsini yakından görüyoruz. Bazen tarihi aşk havası veriyor, bazen fantastikliğin tadını çıkarıyoruz. Şahaneydi.
Aşırı sevdim ve belki ileride tekrar okumak da isteyeceğim bir kitap.
Dili çok akıcı. Konusu çok sürükleyici ve dinamik bir olay örgüsüne sahip.
Çok sevdim yaa, başka ne diyebilirim bilmiyorum.