E.Nur

@_nrtt
Bir yanı üreten, bir yanı tüketen Søren Kierkegaard.
2022 72. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2022 21:31
Soren okuyan ve okuyacaklar için onun hayatını ve düşüncelerini 1 saatlik bir okuma ile derinden hissedebileceğimiz, öğrenebileceğimiz bir kitapla karşınızdayım. Kendisini sadece bir varoluşçu olarak tanıyordum bu kitabı okumadan önce. Ama bu kitabı okuyunca onun hayatının bize olan katkısı varoluşçuluktan çok daha fazla diye düşünüyorum. Kitapta çocukluğundan gençliğine yaşadıkları verilmiş. Ve hayatını en derinden etkileyen Regine Olsen den vazgeçişindeki erdem ile devam ediyor. Bu vazgeçiş eminim bir çok kişiyi etkileyecektir. Okurken kendi hissettiklerimden bir çok cümle buldum her ne kadar kısa bi alatım olsada.Bunların başında Soren'in "Yürüyebildiğim sürece, her şeyden yürüyerek uzaklaşabiliyorum." cümlesi geliyor.Hayatım boyunca her sıkıntımda yürümek, düşüncelerimi sağlam bir zemine oturtmama,kurtulmam gerekenlerden kurtulmama en büyük destekçi olmuştur. Kahkaha hep benden yana kitabının da bana iyi geleceğini düşünüyorum ve en kısa zamanda onu da okumak istiyorum. Daha fazla uzatmadan melankolisi en sadık dostu olan Soren'i tanımak için bu kitaba 1 saatinizi gönül rahatlığıyla ayırabilirsiniz.