2023 4. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 22:06
Yeşilin Kızı Anne kitaplarının yazarı Montgomery'nin kaleminden Mavinin Kızı Emily serisinin ilk kitabı Yeni Ay bende derin hisler bırakıp özel bir yer edinen kitap oldu. Henüz dört yaşındayken annesini kaybeden Emily, babası ve iki kedisiyle mutlu ve huzurlu bir yaşam sürerken bir gün babasının da ölümüyle yüzleşir. Kendini kimsesiz, sevgisiz, yalnız hisseden Emily'nin bakımını artık annesinin akrabaları üstlenir gönülsüz bir şekilde. Elizabeth teyzesi, Laura teyzesi ve kuzen Jimy ile Prens Edward Adası'ndaki New Moon Çiftliği'nde yaşamaya başlar. Yaşadığı bir çok olumsuz durum karşısında bile güçlü ve sabırlı olan Emily'nin en büyük tutkusu okumak ve yazmaktır. Hatta yazmak için gösterdiği onca çabayı okurken insanın kendisini sorgulamaması elde değil. Belki de onu daha da güçlendiren şey bu yazma tutkusuydu. Zorluklar karşısındaki dik duruşu, küçük yaşına rağmen karakterinden ve ahlakından ödün vermemesi kendine hayran bıraktırdı. Kitaplarını okuyup çocuklarıma ve öğrencilerime okutmaktan büyük keyif aldığım sevgili @carpediemkitap tan çıkan bu güzel serinin ikinci kitabı kayipcennet ile yoluma devam ediyorum ben. Ve sizlere de gönülden tavsiye ediyorum.
Yeni AyL. M. Montgomery · Carpe Diem Kitapları · 20211,113 okunma