Devrim, İhanet ve Kan
2023 5. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2023 19:21
Uzun soluklu, bol entrikalı ve "Yok artık!" bağrışmalarımın tükenmek bilmediği bir yolculuktu. Haşhaş Savaşı'nı bitireli uzun zaman olduğu için ilk başta bazı şeyleri hatırlamakta zorlandım. Ama Rin'in öfkesi tanıdıktı. Yaşadıklarından sonra derin bir nefret ve intikam tutkusuyla İmparatorluk'a altı kişiyle savaş açmış durumda görüyoruz kendisini. Eh, altı kişiye karşı koca ordu... Pek de olası görünmüyor olabilir ama Rin'in kafasında sürekli Anka ve onunla beraber koca bir vilayeti yakmış olduğu gerçeği dönüyor. Ama kendini kontrol edemeyen ve bir tanrının güçlerini çağıran biri pek de ideal bir kahraman değil bunu iyice anlıyoruz. Rin aynı zamanda afyona iyice bağımlı hâle gelmiş. Travma sonrası stres bozukluğu da var ki bunun sebebini Anka'ya atfediyor. Gerçi manyak kuşun suçu da yok diyemem. Hasta kaos meraklısı ya. Romanda es geçilmiş bir yer yoktu. Rin'in yolculuğunu adım adım görüyoruz. Kafasında sadece intikam olan bir bağımlıdan, askere dönüşüyor. Oradan bir kez daha düşüyor. Yeni fikirlerle ve insanlarla tanışıyor. Sürekli bir değişim içerisinde ve gerçekten doğru denen bir şey olmadığını anlıyoruz. Kitap, hayat gibi. Herkes kendince haklı. Kafayı yiyeceğim! Yani bir taraf çok haklı, bunu seçin diyorum sonra pat! Bir şey olmuş aslında o öyle değilmiş. Eee, o zaman diğerini seçin? Yok. O da olmaz çünkü onların da "şu" yanlışları var. Yahu kimi seçeceğiz de savaşacağız? ALOO? Dura dura okudum bu kitabı. Kitapta komik, gerilim dolu, hayat felfesi içeren çok farklı bir yapıda. Hem fantastik hem değil. Tamam, şamanlar ve tanrılar falan var ama konu bunlardan ibaret değil. R.F. Kuang bu seriyi 22 yaşında çıkartmış. Yahu kadın, sen bunu nasıl düşündün, ne oldu da buralara geldik? Şu an boş duvara bakmaya gidiyorum. Biraz kendime izin vereceğim. Sonra direkt üçüncü kitaba başlayacağım. ... Tavsiye mi? Hafif bir kitap değil. Herkese hitap edeceğini düşünmüyorum. Ülke yönetimi, felsefe, entrika ve fantastik birleşimi. İnanılmaz bir şey. Ama bunlardan biraz bile sıkılıyorsanız sıkılıyorsanız kitabı bırakma ihtimaliniz var. Düşünün. Düşünmeyi sevdiğinizi fark ederseniz, saldırın.
Ejderha CumhuriyetiR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 20221,034 okunma