"Içeride kapalı kalma" diyor annem. "Çık gez, dışarının tadını çıkar ama dikkatli ol gözünü seveyim..."
Içeri...Içerisi neresi? Ya da dışarı . Dışarı neresi? Ya da nerede olduğum zamanlar içeride oluyorum, nerede olduğum zamanlar dışarıda oluyorum? Bu ayrıksı, bu yabanıl, bu kendi "iç " iyle ve kendi "dış "ıyla kavga eden biri, nereyi kendine ıçerisi veya dışarısı olarak seçer? Kim bilir belki dışarının da dışındayımdır da onun için böyle ayrıksıyımdır. Belki dışarınında da dışında olmaktan yalnızımdır. "
Merhaba arkadaşlar
Hatice Dökmen'in son kitabı Adem Elması ile geldim. Kitabın ismini görünce hiç bir tahminde bulunamamıştım. Arka kapakta sıra dışı bir roman deyince daha bir merakla okudum. Kitaptaki karekter Yıldız' in sıra dışı hikayesini okuyoruz.
Kısaca konusundan bahsedeyim. Yıldız çok küçük yaştayken anne babasının ayrılığı ile mutsuz bir çocuk ve genç kız olur.
Dertlerini paylaştığı sadece boynundaki kolyesi Lilith vardır. Onun hayatında Lilith ne kadar yer kaplıyor?
Nedenleri? niçinleri? incinmişliği, özgüvenini kaybedişi sadece onunla paylaşır. Kolyesi mi özel? Lilith mi Özel ?
Babasına çok düşkündür, babası da onu seviyordur fakat , babasının başka bir kadınla evliliği Yıldızı tamamen yıkar dolayısı ile babasıyla araları açılır onu hiç affetmez. Yıldız genç kız olduğunda erkeklerden intikam almak ister; ama nasıl okuyunca görceksiniz ? Bu sorunların altında psikolojik rahatsızlıklarin artması onu intihara sürükler. Şans eseri kurtulur. Hayatında anlam aramaya başlar. Yaşadığı dönem Covid salgının en yoğun oldgu dönemlerdir ev de kapanmalar, izinsiz yolculuk yapılmadığı virüsün tavan yaptığı zamanlar da olunca Yıldızın Iyiden iyiye yalnızlığı artmıştır.
Bir gün karşına ressam Derman çıkar, onunla yaşamı daha mı iyiye gitmiştir ? Bu iki yararlı yürek biribirlerine merhem olabilecek midir? Kendini de sorgulamaya başlayan bu dönemde duyguları onu hangi yöne götürecektir?
Naçizane tavsiyemdir okuyun derim
Kalemize yüreğinize sağlık kaleminiz daim okuyanı çok olsun.
@destekyayinlari 'dan #ademelması @dökmenhatice kaleminden teşekkür ediyorum
@tozsuzyapraklar #tozsuzyapraklar #masalkitapligii #okudumbitti #destekyayinlari #haticedökmen