"Yanlış tarihle doğru yaşanmaz. Kendi özgürlük tarihini doğru yazamayanlar özgür yaşayamaz." — Serokatî
··11 alıntı·
4.237 Gösterim
Mevlüt
"Kadının yükselişi, Kürt halkının yükselişi kadar değerlidir. Bundan kesinlikle çekinme değil, tersine gurur duyulabilir." —Serokatî
Mevlüt
“Özgürlüğe laik olmayan bir yaşamı çiğneyin atın” —Serokatî
Mevlüt
Aşk, anlam enerjisini yitirmiş ve köle toplumun kölece ilişkilerinin anlık olarak üretildiği evlilik koşullarında gerçekleşemez. —Serokatî
Mevlüt
Seninle yaşamak için, Aramızda Adem ile Havva’dan beri Ekilen kara çalıların sökülmesi Yükseltilen duvarların kaldırılması gerekir Bunun için, İlk sınıf, ilk hakim, yalancı ve zalim erkekliğin yenilmesi Ve Uygarlığın çaldığı ateşin alınması gerekir. Prometeus’lara bedel bir kavgayı göze aldım. Dünyayı karşımda buldum Promete’nin memleketinde Haince esir düşürüldüm Ey kutsal Ana Ve Sevda Kadını. —Serokatî
Mevlüt
Ey hayat! Ya seni anlamlı Yaşayacağız Ya da yaşanmamış Kabul edeceğiz .. — Serokatî
Mevlüt
“Umut zafer kadar değerlidir, hatta ben umudu, gerçekleşmiş zaferden daha değerli görüyorum.” —Serokatî
Mevlüt
"Yüreği ateş ve zafer tutkusuyla yananlar, ancak bizimle yürüyebilirler.” -- Serokatî