Bir dilek hakkınız olsa ne dilerdiniz ?
2023 5. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2023 11:09
Puanım 9 / 10 Dünya klasiklerinden kitap okuyunca ‘ oh bee , işte kitap okudum’ diyorum. Kitabın inceliğine göre oldukça derin bir kitap . Çok fazla şey sığdırılmış. Baştan sonra ezber bozan bir kitap . Hiç bir şey beklendiği gibi gitmiyor . Her olayda okuyucuyu şaşırtıyor . Yazıldığı dönemde büyük tartışmalara yol açmış. İlk defa bir kitap da bir kadın değil de bir erkeğin ‘güzelliği ‘ üzerinden işleniyor. Yazıldığı dönemin koşullarında ‘ eşcinsellik ‘ konusuna değiniyor yazar , tam ayarında , kantarı kaçırmadan . Benim için kitap iki bölümden oluşuyor . Kahramanımızın sevgilisin öldüğü ve öldükten sonraki zaman olarak . Sevgilisi öldükten sonra oldukça psikolojik yönden ağırlaşıyor . Kitabın eleştirilen yönlerinden biri kahramanımızın arkadaşı olan bir lordun kadınlar üstündeki yoğun görüşleri . Bir kadın olarak beni çok rahatsız etmedi . Bir çoğunda haklı olduğunu dahi söyleyebilirim . Bir alıntı ile bitirmek istiyorum ; ‘ Psikologlara göre hayatta öyle anlar vardır ki günah, ya da toplumun günah diye adlandırdığı şeyi işleme arzusu insanın benliğini öylesine ele geçirir ki bedenin her bir zerresi , beynin her bir hücresi korkunç dürtülerle harekete geçer. Kadınlar ve erkekler öyle anlarda özgür iradelerini yitirirler ‘ . Syf. 215 Keyifli okumalar .
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202399,3bin okunma