2023 13. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2023 23:29
Timothy Zahn "Heir to the Empire," "Dark Force Rising" ve "The Last Command" gibi Star Wars romanları ile özellikle Thrawn Trilogy (bu kitap) ile tanınan bir bilim kurgu yazarıdır. (Bu kitaba bilim kurgu demek haşa hakaret gibi algılanıyormuş, Star wars bambaşka bir şey) Neyse. Bu romanlar, orijinal üçlemenin ardından yazılmış ilk romanlar arasında. Zahn, 50'den fazla roman ve kısa hikaye yazmış, bunların çoğu eleştirmenler tarafından aşırı şekilde de beğenilmiş. Star Wars dışında, Zahn, Terminator, Dragonriders of Pern ve Blackcollar serilerinin evrenlerinde romanlar ve hikayeler yazmıştır. O onun jenerasyonunun en en en en popüler ve bilinen bilim kurgu yazarlarından biri olarak kabul edilir. Ki boru değil Hugo ödülüne boşuna layık görülmemiştir. Star Wars : İmparatorluğun Varisi .... Grand Amiral Thrawn, Timothy Zahn tarafından yazılan Star Wars: Thrawn serisi romanlarının ana antagonistlerinden biri olan Star Wars evreninde bir kurgusal karakterdir. O becerikli bir askeri stratejist ve taktisyen ve Galaktik İmparatorlukta yüksek rütbeli bir subaydır. Thrawn, Chiss olarak bilinen bir yabancı türün üyesi olarak Star Wars genişletilmiş evrenin en sevilen ve en iyi bilinen karakterlerinden biri olarak kabul edilir. Mavi yakışıklı subayımız bu havalı kitabın kapağına da güzelce kondurulmuştur. Thrawn emrindeki askerlere de hep bilgece taktikler vermiş, onun kararlılığı ve kendinden emin tavırları sayesinde de asla yanılmamıştır. Şimdi bir başlayınca Star Wars için derya deniz bilgiler verilir. Kitapları muhteşem muazzam. Ya filmleri. Hangisinden tutsan elinde kalabilir o temelsiz değil ama sıralaması karışık, tarafları ama bir o kadar seni içinde hapsetmesi dışarı çıkartmaması. Her kurgusal karakterine ayrı hava yüklemesi. Daha konuşur ha konuşursun. Star Wars evreninde bir çok kitap basılmış. Timothy Zahn bu üçlemenin yazarı olsa da serinin devamında yazarlar değişmekte. Lezzeti aynı kalmakta lakin. Star Wars'u insanlar çeşitli nedenlerle sevdikleri için. Bazıları epik hikaye ve zengin evreni takdir ederken, diğerleri simgesel karakterleri ve unutulmaz anları keyifle izlerler. Özel efektler ve müzik de geniş ölçüde övgü almıştır. Ayrıca, seriye sadık bir hayran kitlesi var ve bu birçok hayran için bir topluluk ve nostalji hissi yaratmış daha ne olsun yahu. Special taste oluşmuş kültürde zararı yok sevilir okunur izlenir bolcana tavsiye edebilirim.
Star Wars : İmparatorluğun VarisiTimothy Zahn · Arka Bahçe Yayıncılık · 200645 okunma