Puan vermedi·488 syf.····Okunma: 19 Ocak 2023 23:01 Kitap kadim Anadolu tarihi ve coğrafyası içerisinde bulunan;
-Gerek kültürel miraslı tarihi yapılarımız, ülkemizde bulunan doğal güzellikler niteliğini elinde bulunduran dağlar, mağaralar, göller, milli parklar, akarsular, ve denizlerimizin, ülkemizin turizm coğrafyasına yönelik alt başlıklara ayrılan bölümlere kılavuzluk ediyor.
-Anadolu’da prehistorik(tarih öncesi) çağlar ve akabininde uygarlıklar bölümü tarihi ve gelenekleri, ve adetlerine göre harmanlanacak şekilde doğurdukları sanatsal ve mimari açıda yapılanmalar konu kapsamında bilgiler sunuyor.
Büyük İskender ve Helenistik dönem, Roma ve Bizans İmparatorluğu, Selçuklular, Anadolu Selçuklular, Osmanlı Tarihi konu kapsamında mevcut bilgiler keza.
Kitabın sonunda Ek bilgiler ile üzerinden kısa özet niteliğinde paragraflar ile bilgilerin tekrarlanarak iyicene pekiştirilmesi çok iyi düşünülmüş. Ve okurken yabancılık duyabileceğimiz mimari biçimler son kısımda küçük görseller ile desteklenmiş ve kitapta kimi belli kısımlarda bahsedilen sanat, mimari, arkeoloji terimleri üzerine sözlük niteliğinde bir kısım olması gayet hoş bir detay.
Kitap gayet akıcı ve sade bir dille yazılması ile her türlü okura hitap edebileceğini düşünüyorum.
Fakat şahsi fikrime göre kitap üzerine bir nacizane yorumum ise:
Şahsen kendim turist rehberliği bölümü mezunu olarak keşke görsellerden bol bol bir şekilde faydalanarak yazarın konuya ilişkin görselleri en arka sayfalara koyması yerine, paragrafın sonunda bir anlam niteliğinde görsel hafıza yoluyla bizlere sunarak daha iyi ve akılda kalıcı bir şekilde pekiştirme şansım olsaydı. Sebebi ise kitap adı üzerinde özellikle turist rehberleri ve adaylarına, turist rehberliği bölümü üzerine temel bilgiler sunduğu için.
Gayet güzel bir başyapıt için sonsuz teşekkürler.