TAMAHKAR – ASLI GENÇ GÜRIŞIK
Merhabalar,
Bugün bal bir yazarın türünü çözemediğim ama aşık olduğum romanının yorumu ile geldim. Yazarın iki kitabını daha okumuştum ama Tamahkar hepsinin önüne geçti. İçerisinde aşk, aksiyon, dram, polisiye ve +18 öğeler bulunmaktaydı. Benim için çok keyifli bir okumaydı.
#kitabınkonusu
Vivienne ablası ile Marsiya’da yeni bir hayat kurmuşlardır. Ablası bir süre sonra hamile kaldığını öğrenmiş ve çocuğunu doğurduktan sonra intihar etmiştir. Vivienne henüz 20 yaşındadır ve bakması gereken bir yiğeni vardır. Yiğeni doğuştan rahatsızdır. Hastane masraflarını karşılamak ve yaşayacakları evin kirasını ödemek için çeşitli işlerde çalışmasına rağmen kazandığı para yetmemeye başlamıştır. İş arayışındayken barda çalışan bir arkadaşı onu bir ajansa kaydettirir. Sonrası ise Vivienne kendisini tanımadığı bir adamın evinde bulur.
Alexander babası Archer’in tüm iğrenç hallerine ve sevgisizliğine tahammül etmiş kendi hayatını kurmak için çalışmıştır. Annesi Rachell’nin onları terk ettiği için kadınların güvenilmez varlıklar olduklarına inanmış ve onları hiçbir zaman ciddiye almamıştır. Babası hayatına bir kadın alarak düzenli bir hayat kurmasını istemiştir. Alexander buna itiraz etmiş olsa da babasının emrivakisi ile hiç tanımadığı bir kadını kendi evinde bulur.
Vivienne yiğeni Angeline için çıktığı bu yolda Alexander’a olan hislerini ve kendini keşfetmeye başlamıştır. Alexander giderek çekildiği kızı artık gözünün önünden ayırmak istememektedir. Archer’ın tüm pisliklerinin gün yüzüne çıkışı ile Alexander’ın bildiği ve inandığı tüm doğrular tepe taklak olacaktır.
#kitapyorumum
Dili akıcıydı ve kurgu dolu doluydu. Bir sonraki sayfa için çıldıracaksınız. Kitabın en başında beklediğim imkansız aşkı yakaladım demiştim. Tabi ardından neler gelebileceğini bilmeden. Tahmin ettiğim her bir olayın gözlerimin önünde aksi şekilde sirayet ettiğini gördüm. İşte o an kitaba daha fazla çekildim.
Vivienne’e en başta verdiği karar için çok kızdım. Ama mecburiyetler insanlara neler yaptırabilir tahmin etmek zor. Alexander’ı sert tepkilerden dolayı suçlayamıyorum çünkü sevgisiz ve güvensiz büyüyen bir çocuk…
Her şeye rağmen ikili arasındaki diyaloglar çok naif ve etkileyiciydi.
Archer en nefret ettiğim hatta iğrendiğim karakter oldu. Karısına yaptıkları ve genç kızlarla olan o midesiz ilişkileri sinir bozucuydu. Tabi birde öyle bir şey var ki okuyunca siz şok. Bir sonraki sayfa için çıldıracaksınız. Sevgili yazarım @asligencgurisik ‘ın kalemi daim ilhamı bol olsun Hepinize tavsiyemdir. Şimdiden keyifli okumalar
TuğçeTamahkârAslı Genç Gürışık