Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 21 Ocak 2023 13:04 Cumartesi gününden herkese merhaba Sinan Aslan tarafından kaleme alınan "Yaşa" kitabının yorumuyla geldim bu sefer.
"Küçük bir kızın kalbi dünyayı değiştirebilir mi?"
Ah nereden başlasam nasıl anlatsam kitabı bilmiyorum ama fazlaca detay vermeden kısaca konusundan bahsedeyim sizlere. Afet ve Acil Durum Başkanlığında çalışan Mert Ersoy kalp hastası iki kızı olan ve işini layığıyla yapan bir adamdır. Büyük kızı Sena'nın hastalığa yenik düşüp ölmesiyle kendini karısından ve diğer kızı Asya 'dan soyutlayıp acısını unutmak adına sadece işine odaklanır. Evine hiç uğramaz hale gelir ve ailesiyle ilgilenme görevini de arkadaşı Ateş'e verir.Kendini toplamaya ve yaşamını sürdürmeye çalışırken diğer kızı Asya'nın da ablasıyla aynı kaderi paylaştığını ve durumunun gittikçe kötüleştiğini öğrenir. Tıbbi müdahaleler sonuç vermediği için kızını Sultan Esma Yarığı adı verilen kilometrelerce derinde bir yarıktaki havayı soluyup şifa bulması için oraya götürmeye karar verir. İşi için bulunduğu bölgeden gelemeyen Mert yerine bu özel yere kızını ve karısını götürmesi için arkadaşı Ateş'ten yardım ister. Bu özel yere girip havayı solumuşlardır ama çıkış sırasında meydana gelen sorundan dolayı Asya yarıkta mahsur kalır.Her türlü zorluğu aşıp yarığa girmeyi başaran Mert devlet görevlilerinin yasa dışı işleri yüzünden ilk seferde başarısız olup geri çıkmıştır. Ama tabii ki pes etmemiştir. İkinci defa daha da zorlaşan koşullar altında yarığa yeniden gizlice giren Mert acaba bu sefer başarabilecek midir?
Akıcı bir üslupla bir baba ile annenin hislerini size hissettiren kitap okurken duygudan duyguya sürüklüyor.
Yasa dışı işler, beklenmeyen olaylar ve birbirine kenetlenmiş insanların akıcı hikayesini okumak isterseniz kitabı okuma listenize ekleyebilirsiniz.
Bu ara benim gibi kitap okurken zorlanıyorsanız bu kitap inanın ilaç gibi gelecek.