·464 syf.····Okunma: 21 Ocak 2023 22:09 #OkudumBitti
#KötülükHipotezi
#DonatoCarrisi
#461Sayfa
️Bazılarının iyiliği daima başkalarının kötülüğüyle çelişir ama tersi de geçerlidir.
Mila, suflör vakasından sonra tabiri caizse kabuğuna çekilmiş ve teşkilatın kayıp bürosunda çalışmaya başlamıştır.
7 yıl sonra suflör soruşturmasındaki arkadaşı Boris Mila’yı ziyaret eder ve katledilerek öldürülmüş bir ailenin olay yerini incelemesini ister. Çünkü katil 17 yıl önce kaybolmuş biridir️
istemeyerek soruşturmaya dahil olan Mila daha ilk olayı araştırırken ikinci bir ceset bulunur ve katil bu defa seneler önce kaybolmuş bir başka kişidir.
Kayıp bürodaki amiri Seth Mila’yı seneler önce dışlamış özel ajan Benish’e yönlendirir ve dikkatli olması yönünde de uyarır.
Benish ile görüşen Mila olayın 20 sene önce özel ajanın itibarını kaybetmesine sebep olan kayıp vakalarında kaybolan kişilerin bugün bir bir ortaya çıkarak cinayetler işlediklerini göreceklerdir.
Ancak sırada hangi kayıp şahsın çıkacağı ve kimi öldüreceği ise meçhuldür.
Bu kayıp kişileri kaçıran kişiyi gören bir tek görgü tanığı vardır, Sylvia️ Karius’un robot resmini çizilmesinden sonra tanık konuma programı kapsamında Benish’e teslim dilmiştir. Benish mesleğini gereğini yerine getirememiş ve Sylvia’ya aşık olmuştur. Ancak Karius herkese Nazire yapar gibi polislerin elinden onu da kaçırmıştır.
Benish ise Sylvia’nın da Karius’un diğer kaçırdıkları gibi tekrar ortaya çıkacağına inanmaktadır.
Mila ve Benish ip uçlarını takip ederek tüm kurbanların gittiği bir otel odasını bulurlar. Yıllar önce kaybolan herkesin ortak bir sorunu vardır, uyuyamama️
Katilin müthiş zekası ve kusursuz planları Mila ve Benish’in hep bir adım geride kalmasına sebep olmaktadır. Ve bu defa katili yakalamak hiç mi hiç kolay olmayacak.
Tek kelime ile bayıldım. Mükemmel bir kurgu, harika bir zeka, olağanüstü bir sürükleyicilik ve enfes bir final tabiki suflörlü . Serinin ilk kitabı Suflör’deki başarıdan sonra bir acaba diyor insan doğal olarak ama bence kalite artarak devam etmiş. Kurgusunun tanında sosyolojik tespitler ve psikolojik yöntemler çok farklı bir hava katmış. Elbette mutlaka okuyun ama önce Suflör’ü sonra Kötülük Hipotezini arka arkaya okuyun
Lütfen kitap okuyalım