Siyahın Kırmızıya Zaferi
2023 5. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2023 20:39
Berrak Dönmez Siyahın Kırmızıya Zaferi Artık sana şiirler yazamam Yazamam geceler boyu Adın yasaklı kelime söyleyemem Hüzün… Dev dalgalarını Salarken üstüme Islandım, üşüdüm, acıktım diyemem Mutlu mesut olduğunu düşünür Karanlıktaki tek bir yıldız gibi Düşlerimin içine seni saramam… YORUMUM; Aradan geçen zamandan sonra şiir okumanın verdiği farklı bir haz var üzerimde. Tür olarak benim çizgilerimin çok dışında olan şiirlere yavaş yavaş ısınıyorum. Sanırım şiirleri sevmem için bana hitap etmesi gerekiyor. Siyah ve kırmızıdan çok pembenin yer aldığı bu şiir kitabı beni oldukça şaşırttı hatta baya baya şaşırttı. İçinde şiir şeklinde yazılı olan hikaye vardı bu bir türe giriyor olabilir. Tam olarak şiirlere çok vakıf olmadığım için bu durumda ne denir bilmiyorum. Hüznün, acının, terk edilmenin, aşk acısının ve bolca drama kraliçesi modunun aktif olduğu şiirler yer alıyor. Zorlamayan bir üslup ve farkına varmadan bitireceğiniz kitabın son sayfasının nasıl geldiğini anlamayacağınız o kitap ile karşı karşıyasınız. Evet Pembe demiştim o kısma biraz değinmek istiyorum. Yazarın renkli ama bir o kadar da kasvetli olan iç dünyasının şiirlere bu denli yansıması bence oldukça başarılı. Ama işte hep bir ama kovalıyor şiir kitaplarında beni, bu kitabın büyük bir aması ise şiirlerin bir çok insana dokunuyor olması. Çok bizden şiirler ama bana göre oldukça farklı. Her bir şiir sizi farklı duygulara yönlendiriyor önemli olan en çok hangi duyguyu hissediyor olduğunuz.
Siyahın Kırmızıya ZaferiBerrak Dönmez · Orbis · 010 okunma