Yazdığım en uzun inceleme :)
2023 5. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2023 23:41
İnsanoğlu dünyaya adımını attığı andan beri dünyayı değiştirmeye başlamıştır. Bazen yavaş yavaş bazen hızla... Bir çok teknolojik gelişmeyle yeni bir dünya düzeni ortaya çıkarmıştır. MOR, insanların kimyaları üzerinde oynanarak istenilen insan tipi yani isyan etmeyen, sadık ve duygusuz bir toplum yaratarak bu toplumun son derece gelişmiş bir bilgisayar tarafından kontrol edilerek yönetilmesini konu alıyor. Dünya da bir virüsle başlıyor her şey. Bu virüs yaşlıları ve hastaları öldürdükten sonra bilim insanı Nuh Ulak bu virüse aşı geliştirdiğini söyleyerek düğümdeki yerini alıyor. İnsanlara aşı yoluyla kimyalarını bozacak bir madde enjekte ediyorlar. Ve bunları insanları uyumlu hale getirip tek devlet altında toplamak için yapıyorlar. Sonunda başarıyorlar fakat bu dünyanın doğasının tamamiyle yok edilmesine mal oluyor. Her şeyin yapay olduğu bir dünyada yaşıyorlar. Ama tabi ki bu ilaca karşı bağışıklığa sahip olanlar da var. Ama devlet onları da kendi lehine çevirmeyi bir şekilde başarıyor. Yöneticiler, insanların kimyalarını değiştirdikleri için ihanet etmeyeceklerini düşünüyorlar. Fakat insanın olduğu her yerde ihanetin varlığı olasıdır kimyaları değişmiş olsa bile. En yakıcı taraf ise bu ihanet bir aşkı kül ediyor. Yusuf ve Asena iki farklı fikrin insanı olsalar da aşk onları bir araya getirmiş ama milyonlarca insan için aşklarını feda etmekten çekinmemişlerdir. Kitabın ilk sayfasındaki yazı sizi sonunu tahmin ettiğiniz bir ihaneti haber veriyor. Yazarlar kitabı Ömer Halisdemir'e atfetmiş. Bu kadar güzel bir içeriği olan ve güzel anlatılmış bir kitabın Ömer Halisdemir'e atfedilmesi beni mutlu etti. Çok ince bir düşünce olmuş. Sonuna gelecek olursak bir bilgisayar üzerinden kontrol edilen devlet ve toplum yapısı aynı bilgisayar yüzünden bozuluyor. Ve bu bilgisayar insanı yok etmeye başlıyor ve başka bir gezegende koloni kurmaya mecbur bırakıyor. Zaman her şeyi puslandıryor fakat tek şey kalıyor geriye Yusuf ve Asena'nın aşkı. Bir heykelle hatırlatıyorlar tüm dünyaya unutulmaz olduklarını... Kahraman Tazeoğlu ve M. H. Kan tarafından yazılmış güzel ve akıcı bir kitap. Okunmasını tavsiye ediyorum :) İyi okumalar :) Ve tüm şehitlerimzin ruhu şad, mekanı cennet olsun.
MorKahraman Tazeoğlu · Yediveren Yayınları · 20214,294 okunma