2023 15. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2023 20:35
Arkadaş Zekai Özger..İsmi bile hep sıcak gelmişti bana. Elime aldığım ilk kitabı. İsmi kadar sıcak...yalın.. Her duyguya yer vermiş şiirlerinde. Şiire merakı olmayan biri bile "Aaa bu benim şiirim, benim duygularımı anlatıyor!" diyecektir muhakkak. Ben özellikle şu şiirini çok sevdim; bak biz helva yedik güneşe karşı /şapka alıcak paramız yoktu/helva yedik sonra güneş yedik yüz derece sıcaklıkta şart değildi biliyorum güneş yememiz güneş onlarındı biz hırsızız hem valla hem billa hem valla hem billa biz toprak yiyorduk o  zamanlar biz toprak yiyorduk o zamanlar katık olsun diye güneşi de yedik yüz derece sıcaklıkta hırsızız valla bak biz daha neler yedik inanmıyacaksınız ama hem valla hem billa eylüllerden tutun da nisanlara kadar göğün saralı günlerinde yağan yağmurlarda ve de vıcık vıcık çamurlarda ve de dizboyu karlarda ve de en bi fena havalarda /biliyorum inanmıyacaksınız ama/ ayaz yedik soğuk yedik hem valla hem billa yağmur yedik çamur yedik kar yedik ve de eylüllerden nisanlara kadar umut yedik umut yedik memetler gibi hadi hadi söyletmeyin biz daha neler yedik yüzüne tükürülmez adamlardan tekme yedik valla çelme yedik tokat yedik alışkınız acımayın bize o yüzüne tükürülmez adamlar var ya onlar bile hep bizden yediler yediler kollarımızı ellerimizi tırnaklarımızı yediler gücümüzü terlerimizi güç deyip ter deyip önemsemeyin bizim günboyu kullandığımız şeyler ama biz yiyemedik oh deyip kollarımızı ellerimizi tırnaklarımızı ve de gücümüzü terlerimizi hadi hadi biz daha neler yedik ot yedik et yedik /bok yedik/ Bazı okurlar argo veya kötü bulmuş olabilir ama güneşi gerçekten temmuz ortasında tarlalarda ter döküp yiyenler bunu daha çok sevecektir. Kısacası herkesin şiirinde kendine bir pay çıkartacağını düşünüyorum. Kalemi Ahmet Telli, Şükrü Erbaş havasında bir tat bırakıyor. Gencecik yaşında bu kadar duyguyu kalemine yükleyen bir insan... Hangi dinin cennetindeysen selam olsun Arkadaş..
SevdadırArkadaş Zekai Özger · Mayıs Yayınları · 19972,036 okunma