Allah'ım çok çok güzeldi ve bu yılın favorisi oldu çoktan!
Olive, abisinin arkadaşı olan Jason'a gördüğü gün âşık olur. 6 yaşında evlilik teklifi eder hatta. Ancak 14 yaşında başka bir numaradan Jason'a mesaj atması ve Jason'un kendisi için yazdıklarından sonra aşkını kalbine gömer. Üstelik o günün sabahında Jason, babası ile birlikte gider ve artık komşu oğlu olmaktan çıkar. Aradan geçen yıllarda ise ünlü bir oyuncu olan Jason Thorn ile tekrar karşılaşır: Hem de yazdığı kitabın filminde başrol oyuncu olarak!
Jason, ailenin ne demek olduğunu yakın arkadaşı Dylan sayesinde öğrenir. Dylan'ın annesi, kendi annesinden daha fazla annelik yaparken babasına da hayrandır. Ayrılma vakti gelene kadar Taylor ailesini hep başka sevmiştir. Yıllar sonra Olive görmek geçmişe gitmesini ve o aileyi ne kadar özlediğini anlamasını sağlar. Hesap etmediği durum ise yaşadığı hayat ve o hayatın getirisidir. Büyümüş Olive'e çekilmesi ve hiç bilmediği hisleri ise bambaşka bir boyuttur.
Romantik komedi nasıl mı olmalı? Cevabı bu kitap. Yemin ederim kitabı şeker niyetine yemek istedim! Pamuk şeker gibi kapağı, aklıma geldikle yüzümde bir gülümseme olan sahneleri ve ne zaman okumak için başına geçsem akıp giden cümleleri ile ben bu kitaptan da yazardan da razıyım. Elbette eksikleri vardı. Ama kim takar o eksikleri? Okuduklarım beni fazlasıyla tatmin etti. Olive'in çocukluğundan itibaren karaktere âşık oldum mesela. Büyümüş hâli, yazdığı kitaptaki karakterle bütünleşen kişiliği ve kendi karakteri için gözyaşı dökmesi...Nasıl sevmem bu minnoş karakteri? Jason! Off, adam satırlardan taştı. "Little one" benim için bambaşka anlamlara geliyor artık! Kitabı her detayıyla çok sevdim ben. Eğlendirdiği kadar tutku ve aşka da doyurdu beni. Özellikle Olive'in arkadaşı Lucy...Ay Lucy ile arkadaş olmak isterdim.
Saatlerce konuşabilirim kitap hakkında ama o sürede yazarın ne kadar kitabı varsa yalayıp yutmayı tercih ediyorum. Ülkemizde gelecek kitap, çıktığı an gözünüz kapalı alın dostlar.