···Okunma: 26 Ocak 2023 20:02 Romanda ; 1906 -1926 yılları arasında eski bir İttihak ve Terakki fedaisi olan Şehsuvar Sami' nin unutamadığı aşkı Ester için yazdığı mektuplardan oluşmaktadır. Şehsuvar ;biricik aşkı Ester ve vatan sevdası arasında kalıp , yaptığı seçimler sonucunda yaşadığı olayları , duygularını yıllar sonra sığındığı Pera Palas'ta kaleme almıştır .
Şehsuvar Sami ve arkadaşlarının vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendi hayatlarından vazgeçişlerini , bir imparatorluğun çöküşünü, kişisel hayaller ve ihtiraslar uğruna kaybedilen topraklar ve işgale uğrayan ülke çok çarpıcı bir şekilde, yalın bir dil ile ortaya konulmuştur. Enver Paşa, Talat Bey ve Cemal Paşa'nın bu dönemde verdiği kararların tarihe nasıl yön verdiğini gözler önüne sermiştir.
Bu kitabı okurken merakınız sürekli diri tutuluyor.
Kitapta duygular o kadar güzel işlenmiş ki kendinizi orada hissedebiliyorsunuz.
Bu 20 yıllık süre zarfında belli bir amaç için savaşan Şehsuvar 'ın fedakarlıklarının yanında yaptığı seçimlerden dolayı kavuşamadığı Ester' e olan aşkını da bir güzel işlemiş yazar.
Zamanlar arasında yapılan geçişler okurun kafasını karıştırmıyor aksine bilgilerin hatırlanması açısından okura kolaylık sağlıyor.
Kitabı çok beğenerek okudum ve okunmasını da tavsiye ederim .