2023 20. kitabı
YENİSES Dergi/ Sayı: 292. Nisan 2020. Yeni Bir Dünyaya Doğru. Derginin kapaklarında kültürel mirasımıza örnek fotoğraflar vardır; Balıkesir büyükşehir belediyesi halk oyunları ekibinden oyuncuların sunduğu farklı resimler ülkemizin kültürel değerleri açısından dikkat çekicidir. Derginin her sayısında olduğu gibi, ülkemizin değişik şehir ve ilçelerinden haberlerin yer aldığı yazıların içerisinde Ahmet Metin'in yazdığı Oğlu Şehit Olan Aileye Acı Haberi Götürmek! makalesi çok dikkat çekicidir. Makale, siz oğlu şehit olan aileye acı haber vermeye gittiniz mi hiç? Hayır mı? Dinleyin o halde; sabah daha mesaiye başlamadan yazılı bir Emir düşer önünüze. Yukarı köyden Ahmet oğlu Mehmet şehit düşmüştür. Yarabbim dersin dağa çıksam, üç gün, aç susuz kalsam da şu haberi vermesem. Ama giyersin tören üniformasını, birkaç Mehmetçik ile birlikte hastaneden gelen ambulansı alırsın arkaya, düşersin yola. Vatandaş da öğrenmiştir artık, önde bir askeri araç arkada bir ambulans ile geliyorsa bir eve ateşin düştüğünü. Yaklaştığın her kasaba veya köyün buz kestiğini hissedersin, diye başlamakta , okuyucuyu bile gözyaşlarına boğulmaktadır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Yenises Dergisi - Sayı 292Yenises Dergisi · 20201 okunma