2023 2. kitabı
Kitapta, Halley Kuyrukluyıldızının dünyaya çarpıp ardından kıyamet kopacağı gündem olmuşken kendini bilgili gören ve kadın düşmanlığı yapan İrfan Galip adında bir adam kuyrukluyıldız hakkında kadınları korkutmak amaçlı konferanslar vermeye başlar. Bu sırada kuyrukluyıldız konusu üzerine ismi belirsiz bir kadından mektuplar alır ve hayatı değişmeye başlar. #kitapyorumu Öncelikle kitap çok samimi, içten bir dille ve yer yer mizah öğeleriyle yazılmıştı bir tiyatro oyununu seyrediyor gibiydim. Ayrıca kadınlara yönelik kısımları da yıllar öncesinde yazılmasına rağmen günümüze uygun ve haklı. Sadece aşırı bilimsel öğelere yer verilen birkaç kısım benim için sıkıcıydı. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ve kalemini oldukça sevdim.Şimdiden okumak isteyenlere iyi okumalar dilerim #alıntılar *•"Birkaç ay evvel komşulardan biri beni damda görmüş, anneme söylemiş. Aman Yarabbim, işitmediğim lakırdı kalmadı.Meğerse bir kız için dama çıkmak pek ayıpmış. Bu memlekette kızlar için ayıp olmayan ne var acaba?" *•"Sırf şekillere bağlı olan dostluklar çabuk yok olur. Kalıcı olanlar, içe ait münasebetler, samimi sevgilerdir ki bunlar da bir bakışta ortaya çıkamaz."
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaçHüseyin Rahmi Gürpınar · İnkılap Yayınevi · 201525,7bin okunma