2023 4. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2023 11:52
Cemile ve suna iki çocukluk arkadasi yıllar sonra aralari açılır.cemile sunanin kapıcı karısı olması nedeniyle değil ailesinin sunayi çok sevmesinden rahatsızdır. Yıllar geçer cemile sır perdesini tozlu bavullardan çıkan eski fotograf ve mektuplarla aralar. Hiç tanımadığı asıl anneannesi Cemilenin hayallerinin peşinden şarkıcı olmak için çıktığı yolculukta yanlış bir evlilikle hayatının zindan olup ölüme terk edilmesi ,cemilenin kocasının sır ölümü gibi ailevi sırlar ve gerçekler. Torun cemilenin hayatını aydınlatır. Suna ise çalış didin oğluyla hayat mücadelesi verir esi Naci hiç içlik vermez. İki arkadaş sonunda birbirini anlar. Kitapta kadinlarin ortak derdi güvendikleri, sevdikleri adamlar tarafından yaşadıkları zulüm ve haksızlıklar anlatılırken geçmiş ve gelecek hesaplasmalariyla harmanlanmış olması dikkat çekici. Konu bütünlüğü biraz daha iyi islenseydi olay geçişleri ve baglamaları daha dikkatli olsaydı kesinlikle iz bırakacak bir eser ortaya çıkardı diye düşünmeden de edemedim.
Aç Perdesini HayatınBirce Kayalar Abacı · Dağhan Külegeç Yayınları · 202221 okunma