Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 21 Ocak 2023 17:25 Uğultulu Tepeler
Bu kitabın her noktasında aşkın güzelliklerini ve kötülüklerini göreceğiz.
Anlatıcı Uğultulu tepelerin kâhyası Nelly Dean; Nelly bütün olaylara tanıklık etmiş çoğu zaman kendisi de dahil olmuştur. Bence bu yüzden anlatım çok daha güçlü ve akıcı hale bürünmüştür. Anlatıcı olduğu için mi yoksa olaylara bakış acısından dolayı mı bilemiyorum ama tek sevdiğim karakter Nelly oldu.
Karakterlerin hiçbirine ısınamadım, hiçbirine hak veremedim. Karakterlerden bu kadar nefret etmem yazarın duyguları çok iyi aktardığını ortaya koyuyor.
Yazar okuyucuya iki kuşağın yaşamını sergilerken kişilerin karmaşık ilişkileri, nefretleri, acıları, intikam hırsları, yakıcı aşklarıyla olan mücadelelerini çok güçlü bir anlatımla aktarmıştır.
Kurgu ve anlatım bakımından sürükleyici ve hızlı biten bir kitap fakat çok fazla karaktere yer verilmiş bu kadar karakter ilk başta okuyucuyu zorlayabilir.
Çoğunlukla karmaşık ilişkiler ve acımasız duyguların yer alması tabii ki tesadüf değildir yazarımız Anne Bronte’nin hayatından izler taşır.
Ayrıca kitap okurlar tarafından oldukça fazla eleştiriye maruz kalmış lakin dönemini (Victoria Dönemi) ve kadın yazarların baskı altında olduğunu düşündüğümüzde bu eser bir BAŞ YAPIT gücünde.
405 sayfa
Nefretimizin, asla sevgimizin önüne geçmemesi dileğiyle… Kitapla Kalın!
#annebronte #uğultulutepeler