2023 7. kitabı
SOYSAL Yayın Grubu yayınevinden çıkan Zehir Davası kitabını okudum.kapak resmi , basımı harikaydı. "BİR KRALI ÖLDÜRDÜYSEN SONSUZA DEK SEVİLMEMEYİ GÖZE ALACAKSIN" Tarihi bir fantastik .. büyüler,tarotlar,zehirler,iksirler ve Aşk Simyacı olan baş karakterimiz 17 yaşındaki Mirabelle.. Labaratuvarında insanlara faydalı iksirler hazırlayan bir genç kız...Becerileri sadece iksir hazırlamaktan fazlasıdır... Annesi ondan bir zehiri toz hâline getirmesini ister ..Bu zehir cilte temas ettiğinde öldüren türdendir. Gölge cemiyeti üyesidir annesi ..kraliyet tarafından cadılar diye anılan bir gruptur. Gölge cemiyeti kralı öldürür..Mirabelle nin yapmış olduğu zehirle..Bu duruma alet olduğu için Simyacı kendisini suçlar.. Vicdanını rahatlatmak için insanlara iyi gelecek,yoksulların açlığını giderecek,hastaliklara iyi gelecek iksirler yapıp dağıtır. Gölge cemiyeti kralın ölümüyle Güneş krallığına saldırır..halka kötüler onları... amaçları başa kendilerinin geçmesidir..Bu saldırıdan kralın oğlu ve kız kardeşleri kraliyet serserisi olarak anılan Josse tarafından kurtarılıp bir kanalizasyona saklanırlar..Bu serseri aslında kralın gayrimeşru çocuğudur..Prens olmak yerine aşçı yamakligi yapmıştır... Annesinin insanlara kötülük yaptığının farkına varan Mirabelle bu duruma karşı çıkacaktır...Ve yolları Josse ile kesişir.Düşman olmaları gerekse de bu yolda insanlara iyilik yapmak için Gölge cemiyetini yok etmek için birlik olurlar. Birbirlerine fazla güvenmezler sonuçta istemedende olsa Mirabelle onun babasının ölümüne neden olmuştur.. Gölge cemiyetini yok edebilcekler mi? Mirabelle nin annesi hırsları yüzünden kızından bile Vazgeçicek mi ? Mirabelle ve Josse amaçlarına ulasabilcek mi ? Sonunda bu güven sağlanacak ve Aşk ortaya çıkacak mı? Devamı ve daha fazlası kitapta okuyunuz.okutunuz.
Zehir DavasıAddie Thorley · Sms Yayınları · 202212 okunma