Yazarın daha önce Roma, Ben Geldim kitabını okumuştum. Bu kitabı okumadan önce inceleme yaparken iki kitabın benzerliği hakkında bir yoruma denk geldim ve acaba okumasam mı diye düşündüm. Sonra şans vermem gerektiğini düşünerek okumaya başladım. Aralarında erkek karakterimizin bazı tavırları dışında pek benzerlik bulamadım açıkçası. Benzemesi de yazarın İtalyan erkeklerinin benzer karakteristik özelliklerini kullanmasıydı ki bu çok normal bir durum :).
Babası vefat ettikten sonra zeytinyağı fabrikasının başına geçen kadın karakterimiz İnci, iş alanında gerçekten çok özgüvenli ve azimli birisi. Ve bütün hayatını işine adayan karakterimiz başka konularda, özellikle aşk konusunda, o kadar da özgüvenli bir kadın değildir. Fabrikanın zor dönemlere girdiği zamanda, "Roma, Ben Geldim" kitabındaki ana karakterlerimizin dostu olan İtalyan Dante, Türkiye’de bir zeytinyağı fabrikasıyla anlaşma yapmak istediğini söyleyerek birbirlerine önermesiyle hikayemiz başlıyor. Genel olarak kitap aşağıda sayacaklarımın dışında gayet akıcı ve güzel geçti. Çerez bir kitap olarak rahat bir şekilde okunabilir.
Kadın karakteri sevdiğimi söyleyebilirim. Tabii bazı konularda gerçekten aşırıı sinirimi bozduğu zamanlar olmadı değil. Şimdi bir düşünelim.. Bir kavganın içerisindesiniz ve size kırıcı ya da gururunuzu hiçe sayan cümleler duyduğunuzda ne yaparsınız? Ya o ortamı terk edersiniz ya da siz de aynı kırıcılıkla karşılık verirsiniz dimi. Yani bence öyleee. Ama size yaklaştığında, ahh mükemmel kokusu bütün her şeyi sildiriyor bana dedirtmez yanii. Hele ki ortada bir şey yokken ben seni istediğim zaman öperim sen de zaten istiyorsun denildiğinde beni bir daha öpemezsin dedikten sonra, erkek karakter bunu kanıtlamak için yaklaştığında öp benii kesinlikle istiyorum diye hareketler yapmazsınız yanii.. Bu durum beni gerçekten üzdü ve kitaptan düşürdü.. Erkek karakterle ise tam olarak bağ kuramadım. Tamam geçmişte yaşadığı şeyler kolay değildi. Buna hiçbir şey demiyorum. Ama, ama, amaa.. Ben sevgisine pek inanamadım. Geçiremedi o duygusunu bana. Sanki birisi kendisini çok seviyor ve bu sevgiyi kaybetmemek için onunla birlikte gibi hissine kapıldım. Geçmişe olan konusunda kadın karakterimize olan açıklığı konu sevgisine gelince öyle bir kapanıyordu ki.. Son sayfalarda ufakta olsa açmaya başladı ama biraz daha erken ve açık olsa yüksek bir puan verirdim diye düşünüyorum.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Başka bir inceleme de görüşmek üzere..