2023 10. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2023 17:12
Bizimle Başladı Bizimle Bitti Bu kitap beni mahvetti. Yerden yere vurdu, bin türlü duygu durumuna girmeme sebep oldu. Öncelikle kitap hakkında hiçbir şey bilmiyordum ve yazarın başka kitabını da okumamıştım. Tamamen hazırlıksızdım yani. Tatlı bir aşk okuyacağımı düşünmüştüm nedense. Okuyun diye tavsiye etmek istiyorum çünkü çok uçlarda hissettim duyguları ama size çiçekli yollar vadetmiyorum bu yolda düşeceğiz, ağlayacağız ve kalbimiz paramparça olacak. Spoilerlı alan Lily babasını gömdüğü gecenin akşamında sadece nefes alabilmek için bir çatıya çıkar ve orada kötü bir günün ardından öfkesini boşaltabilmek için orada olan Ryle Kincaid ile tanışır. Birbirlerinden etkilendikleri halde bir ilişkiden beklentileri aynı olmadığı için bir daha görüşmeyeceklerini düşünürler fakat kader onları tekrar buluşturur. Lily mektup/günlükleri okumaya başladığı ana kadar Ryle’i çok sevdim fakat Atlas’la tanışınca ne zaman onunla olacağını düşünüp durdum kitap boyu, hatta Ryle ile olan yaşantısını yazdığı her satırda biraz daha küskünleştim. Atlas’ı okumak istiyordum çünkü. Fakat ilerledikçe bu kitabın Ryle veya Atlas’tan bağımsız bir hikaye içerdiğini, istismara uğrayan bir kadının öyküsünü okuduğumu fark ettim ve pek çok şey o zaman daha çok anlam kazandı. Özellikle yazarın notunu okuduğumda ağladım, çünkü bir yerlerde kadınlar bunları yaşamaya devam ediyor ve biz dışarıdan bakan gözler sadece eleştiriyoruz. İnsanın çok sevdiği, aşık olduğu biri tarafından istismar edilmesinin ne demek olduğunu, tüm kalbinle onu istemene rağmen sürekli zarar görmenin ne demek olduğunu ve bunun insanı fiziksel darbelerden daha çok canını yaktığını anladım. Lily tüm geri dönüşlerine rağmen çok cesurdu, çocuğunu gördüğü saniye Ryle’den vazgeçti, hala sevmesine rağmen. Ve Atlas… Hak etmediği kadar çok uzak kaldı Lily’den ve tüm kötü anlarda koşulsuzca kollarını açtı ona. Umarım ikinci kitapta mutluluklarını görebiliriz. Ryle için bir temennide bulunamıyorum çünkü onu anlayabilmeme ve acımama rağmen çok kızgınım. Okuyun diyemem ama nolur okuyun
Bizimle Başladı Bizimle BittiColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 20248,4bin okunma