2023 10. kitabı
Kitaplarda karakterlere bağlanmak, benimsemek çok önemli ama elzem de değil. Eğer kurgu ve anlatım iyiyse karakter derinliği göz ardı edebileceğim bir şey. Bu kitap da o kitaplardan. Klasik “Katil kim?” polisiyesi kurgusunun dışına çıkarak aslında kişiyi suça iten nedenleri bize anlatıyor. Katilin ya da şöyle söyleyeyim, suçlunun psikolojisini. Öğrenciliğinde malum terör örgütünün evlerinde ve himayesinde yetişmiş ve yükselerek en tepedeki ismin sağ kolu olmayı başarmış karakterimiz, eşini elde etmek isteyen başka bir cemaatçinin iftirasıyla cemaatten kovulmuş. Eşinden ve çocuğundan bir daha haber de alamamış. Yazılım konusunda çok yetenekli olduğundan kripto para sayesinde parasına para katmış. Ama yaşantısı adeta bir döngü içerisinde devam etmiş. Kendisini bu döngüden kurtarmaya çalışmasını okuyoruz işte kitap boyunca. Ama yazar suya sabuna dokunmayanlardan da değil. Amerikan ajanlarının gayretlerini, terör örgütü elemanlarının planlarını dozunda yazmış, bizi karakterin içsel yolculuğundan hiç uzaklaştırmamış. Polisiye dense de kitap için bence değil. Tamamen bir insanı suç işlemeye ya da suçtan uzak durmaya iten nedenleri, psikiyatr olmasının verdiği bilgiyle oldukça güzel anlatmış. Sonuna doğru işlenen ve sonuçsuz kalan cinayet soruşturmasıyla devamının geleceğini düşündüm. Ama gelmezse de şaşırmam çünkü yazarın konusu cinayet değildi ve vermek istediği mesajı da zaten vermiş. Güzel bir yolculuk bence #likyadacinayet zevkle #okudumbitti @tulgatolun @raskolnikovkitap #likyadacinayet #psikoloji #eniyiyazarlartürkyazarlar #türkedebiyatı #türkyazarlar #tulgatolunşatır #likya #likyayolu #likyayoluyürüyüşü #içselyolculuk #edebiyat #kitap #kitapönerisi #kitapkurdu #kitapaşkı #kitapsevgisi #kitaptavsiyesi #book #bookstagram #bookstagramturkey #booklover #booknerd #bookaddict #bookblogger @polisiyeokuyankadinlar
Likya'da CinayetTulga Tolun Şatır · Raskolnikov Kitap · 20196 okunma