2023 10. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2023 01:02
Daha önce pek fazla denizde geçen, denizcilikle alakalı kitaplar okumamıştım ve Fable bu konuda mükemmel bir başlangıç oldu. Fable, son 4 senesini tek başına bir adada hayatta kalmaya çalışarak geçiren biri. Bu ada da ıssız ada vesaire değil. Tehlikeli insanların olduğu, denizcilerin ve ticaret yapan esnafların bulunduğu, kimsenin birbirine acımadığı bir yer. Fable’ın ise tek bir isteği var: Kendisini buraya bırakan adamla yüzleşmek. Tabii bunun için para biriktirip kendini bu adadan kurtarması lazım. Kitap oldukça akıcı ve heyecanlıydı. İlk sayfasından itibaren elimden bırakamadım desem yeridir. Ana karakterin özgüveni, cesareti ve kararlılığı oldukça etkileyiciydi. Özellikle geçmişini ve anılarını anımsadığı kısımları okumak ayrı hoşuma gitti. Kitabın hiçbir bölümünde heyecan eksik olmuyor ve bazı olaylar öyle sonlanıyor ki bir an önce diğer bölüme geçmek istedim. En sevdiğim yanı ise aşk ile harmanlanıp orijinal konunun bozulmamış olmasıydı çünkü genelde bu tür kitaplarda araya aşk giriyor ve esas konudan, heyecandan, olaylardan kopuluyor. Ama Fable asla böyle değildi, mükemmel bir kombinasyondu. Kitabın sonu… Bazı tahminlerim vardı ama bana kalırsa oldukça heyecanlı bitti ve devamında neler olacağını acayip merak ediyorum. Bu yüzden elimdeki kitap biter bitmez direkt ikinci kitaba başlayacağım. Eğer henüz okumadıysanız ve akıcı bir kitap okumak istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim.
FableAdrienne Young · Yabancı Yayınları · 20221,266 okunma