···Okunma: 06 Şubat 2023 00:00 Konusu ve türü olarak dikkatimi çeken, her zaman okumak istediğim ancak bir türlü okumanın kısmet olamadığı bir kitapla karşınızdayım.
Kitap üç bölümden oluşuyor ve ilk bölümünde ben ne okuyorum dedim. Böyle bir şey beklemiyordum çünkü distopya kitap dendiğinde ilk önerilen kitaplardan biri. O yüzden ilk bölümü hayal kırıklığı olsa da ikinci bölümde işin rengi değişmeye ve benim oldukça hoşuma giden bir hal almaya başladı.
Oldukça akıcı bir şekilde yazılmıştı ve okurken hiç zorlanmadığımı söyleyebilirim. Sadece rahatsız olduğum argo konuşmalar ve artı on sekiz diyebileceğim sahneler mevcuttu. Bu sahneler beni rahatsız etmekle birlikte ilerleyen bölümlerde azaldığı için memnun oldum.
Artı olarak beni sonu tatmin etmedi çünkü birden zaman atlayarak ana karakterin son durumdan bahsetmek bana inandırıcı gelmedi. Karakterin bu kadar kolay değişebileceğini hiç sanmıyorum.
Distopya olarak okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. En iyi distopya kitabı değil ama kesinlikle okunur.
İyi okumalar...