Uzun zaman önce okuduğum bir kitap ama incelemesini yazma konusunda biraz üşengeç olduğumdan şimdi yazıyorum.
Bu kitaba başlamadan önce beklentilerim çok yukarlardaydı çünkü kitabın tatlı alıntılarını, kitabın kendisini, kitap için yapılan editleri her yerde görüyordum ve okurlar bu kitabı o kadar övüyorlardı ki kitabın aşırı iyi bir şey olduğunu düşünüp doğal olarak da beklentilerimi epey yükseltmiştim. Bir süreliğine ara vermiş olduğum kitap okuma alışkanlığıma da bu kitapla başlama kararı almıştım. Doğrusu kitap okuma alışkanlığımı bana bu kitabın geri kazandırdığını düşünmüyorum, isteğimin kazandırdığını düşünüyorum ama yine de okuması yormayan bir kitaptı.
Kitabı okurken sıkılmadığımı söylemeliyim. Sıkılmadım ve yazarın dili gayet sürükleyici sayılırdı ama biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Kitabı okurken herkesin dilinden düşmeyecek olan şeyin ne olduğunu arayıp bulmak için çabaladım durdum ama öyle bir şey yoktu. Okuması zevkli olmasına rağmen yazarın okuduğum kitapları içerisinde en az beğendiğim kitabı olduğunu söylemek istiyorum. Ayrıca konusunu da bu kadar abartılmaya değer bulamadım. Bana kalırsa bu kadar abartıyı gerçekten hak edecek başka kitaplar var. Konusu Wattpad’de bulabileceğiniz herhangi bir fanfiction ya da romantizm/dram kurgusu gibiydi ki bana kalırsa yazım dilinin de pek ahım şahımlığı yoktu. Yazım dili okurken sizi sıkmayacak, okumaya devam etmenizi sağlayacak gibiydi ve bunu inkâr etmiyorum ama nasıl yazması gerektiğini bilen herhangi birinin yazabileceği bir tür olduğunu düşünüyorum.
Romantik bir kitap okumak istiyorsanız beklentilerinizi çok yükseltmeden okuyabileceğinizi söyleyebilirim ama zamanınıza pek değer mi bilemem. Ayrıca küçük yaşta okumak isteyenleri de şimdiden uyarayım, kitap çok fazla smut -cinsellik- içeriyor. Bu yüzden cinselliği tam anlamıyla bilmeyen kişileri okumaması konusunda şimdiden uyarıyorum. Artık cinselliği bilme yaşı epey düştüğünden bu kitabı okumak için vereceğim yaş sanırım 16-17 olacaktır.
Son olarak da söylemeliyim ki aşk kitapta cinselliğe göre çok geri plandaydı, bu da beni fazlasıyla rahatsız etti. Bana kalırsa cinsel çekim aşk ve sevgi olarak gösterilmişti, bundan hoşlanmadım. Yazarın kitaplarından en azından benim okuduklarımda cinsellik zaten epey fazla ama bu kitapta arşa çıkmıştı diyebilirim. Bu beni rahatsız etti açıkçası. Romantizm kitabından çok erotik bir kitap gibiydi, Grinin Elli Tonundan pek bir fark bulamadım.