2022 23. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2022 16:44
On Kişiydiler aslında And Then There Were None yani Ve Sonra Hiçbiri Yoktu ismi ile basıldı ama daha sonra On Küçük Zenci olarak değiştirildi. Bu seferde zenci ırkçı bir ifade denilerek tekrar değiştirildi ve son olarak On Kişiydiler olarak kaldı. Kitaba polisiyeden daha çok gizem ve katil kim? başlığı altında değerlendirmek bence daha doğru.Çünkü polisiyelik pek bi durum yok.Cinayetleri polis çözmüyor.Biz ve adadakiler çözmeye çalışıyor. Zenci adasına tatil amaçlı çağrılan on farklı kişi düşünün ve tek ortak noktaları cinayete kurban gitmeleri.. Bu zamansız çağrılmayı her biri farklı değerlendirdi, bazıları kuşkulanırken bazıları kafa izni olarak gördü. Peki bu on kişi adaya hangi sebeple ve kim tarafından çağırılmıştı ? Adalet anlayışı kendisine göre şekillenen biri tarafından ölümle cezalandırmak üzere çağırıldılar. Kişinin bunu yapmasındaki sebep ise farklı meslek dallarına mensup on kişinin, doğrudan yada dolaylı olarak bazı insanların ölümlerine sebep olmalarıydı. İşin sırrı yani cinayetin ayrıntıları bir tekerlemede saklı. 10 kişinin odasının duvarında bu tekerleme yazılı ve fark etmeleri de uzun sürmüyor. Benim düşüncelerime gelirsek uzun zamandır bu kadar akıcı ve merak uyandırıcı kitap okumamıştım. Sürekli önüme çıkan bir kitaptı. Okumaya büyük bir hevesle başlamıştım zaten ve soluksuz bitirdim. 2022 nin sonlarına doğru yaklaşırken iyi bir kitap bitirmenin keyfini yaşıyorum. Kesinle tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
On KişiydilerAgatha Christie · Altın Kitaplar · 202143,5bin okunma