Zorluklar ve Felaket Karşısında Bozulmamak!
“Sen var ya, bana izin versen ölürdün sanki di mi? Durdurulamaz bir güç yerinden oynamayan bir nesneye çarpınca işte böyle olur. Sen gerçekten de hiç bozulmayacak birisin di mi? Ha? Çünkü sen kendine karşı dürüstlüğünden beni öldüremiyorsun Batman! Ben de seni öldürmek istemiyorum çünkü beni eğlendiriyorsun. Galiba kaderimizde bunu sonsuza dek yapmak var.” [ 🎥 Batman Serisi: Kara Şövalye; 2008; 2:13:25dk.] [ Bu sözleri Joker Batman’a karşı söylüyor]
Film Alıntısı
·1 alıntı·
Gnosei Seauton
İnsan genetiğine müdahale edemez belki ama eğer bir şeyin yanlışlığının, kötülüğünün farkında ise genetiğinin ve iç güdülerinin kendisine dayattığı tercihi yaşamaya, yapmaya karşı direnebilir pekala. Bu durumda eğer farkındaysak bir şeyin yanlışlığının, genetiğimiz bile önümüzde bir engel değildir. En ve daha önemli şey farkındalıktır. Diye düşündüm, düşünüyorum.
Gnosei Seauton
Filmin karakterlerinden HARVEY’i iyilerin safından alıyor ama Joker… Üzücü bir durum ama böyle. Son anına kadar hatta son anında da “Ben oldum” diye düşünmemek, dememek ve kendindeki iyilikten emin olmamak gerekiyor. Diye düşündüm, düşünüyorum.