Emek harcanmış güzel bir çalışma
2023 2. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2023 16:40
Yani güzel bir kitap.. bazı sıkıntı ve yoğunlukların arasına denk gelmese daha verimli de okunabilirdi. Dipnot ve kaynakça olarak aşırı zengindi paralelde üç beş kitap daha takip ediyor gibiydim. Homo ludens alıntıları iyiydi. Olumsuz eleştiri olarak da sanki fazla zorlama eski kelime kullanım çabası vardı. Ana metnin içine serpiştirilecek bir kaç kelime merak uyandırma açısından keyifli olabilirdi ama o kadar sık ve tekrarlı kullanılmış ki insanın takip mekanizması kırılıyor bir süre sonra. Askeri ve dini kültür davranış isimlendirmenin zamanla nasıl yavaş yavaş futbola kaydığını gösteren yararlı ve emek harcanmış bir çalışma.
Din - Harp - FutbolFerdi Ertekin · Vadi Yayınları · 202118 okunma
Eyv Okancım. Kitabın dili hususunda girişte de belirttiğim gibi Türk dilini bütün zenginliği ile kucaklamak istedim. Meslekten tarihçi olduğumdan eski kelimelerle daha sık haşır neşirim. Maksadım anlamı zorlamak değil bilakis daha da zenginleştirmekti. Yazarken doğalında en kuvvetli ifade araçlarını arıyorsun. Haliyle testide ne varsa dışına da o sızıyor. Ama seni anladım olur da ikinci baskıya girerse bu eleştirini dikkate alacağım. Selamlar
Kitaba daha yeni başladım da ikinci paragraf ile ilgili yazarla empati kurup anlayabiliyorum. Mesleki deformasyon. :)
Okan Yılmaz
Sahiden de ciddi bir çalışma olmuş